'vriendjes', prentenboek over omgaan met conflicten

'vriendjes', prentenboek over omgaan met conflicten

Staat: Nieuw product

Lemniscaat

KZ18927

Een verhaal zo oud als de wereld. Vrienden hebben het leuk met elkaar, maar zonder te weten waarom, krijgen ze ruzie. Als ze zich vervelen gaan...

15,95 €

Zet op mijn verlanglijstje

Een verhaal zo oud als de wereld. Vrienden hebben het leuk met elkaar, maar zonder te weten waarom, krijgen ze ruzie. Als ze zich vervelen gaan ze klieren en vechten. Nadat ze weggelopen zijn, schamen ze zich en hopen dat het weer helemaal goed kan komen. Het zijn immers echte vriendjes.

Dat Mies van Hout emoties kan treffen als niemand anders, bleek wel toen Vrolijk verscheen. In één klap veroverde ze de wereld: het verscheen onder meer in de vs, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Japan en China.
Met Vriendjes gaat ze nog een stap verder. De meest uiteenlopende monstervriendjes komen elkaar tegen. Iedere ontmoeting heeft een eigen karakter. Ze knuffelen, lachen, spelen, maar klieren ook, vechten, en nog veel meer... Herkenbaar en verrassend voor monsters van elke leeftijd.

Vrolijk is inmiddels een groot succes in het onderwijs. Leraren van peuterspeelzalen en kleuterscholen, maar ook bijvoorbeeld begeleiders van autistische kinderen maken gebruik van de mogelijkheid die het boek biedt om emoties te leren onderscheiden. Vriendjes is ideaal voor het leren benoemen van interactie in het dagelijks spel.

Gebonden boek
32 pagina's

Auteur en Illustrator: Mies van Hout


Leeftijdvanaf 3 jaar
AuteurMies van Hout
IllustratorMies van Hout
Genreprentenboek
Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
253400.35
Lemniscaat - Deze uitgeverij uit Rotterdam houdt van boeken die goed geschreven zijn en tegelijk iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boek dat het juiste is. Voor de Lemniscaat kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven. Ze geven zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen uit.