40 gekleurde Kapla plankjes - geel & groen

Staat: Nieuw product

Kapla

EB216

Mooie geschenkdoos met 40 gekleurde KAPLA plankjes in geel en groen. Naast de plankjes zit er ook een exclusief boek met voorbeelden bij (geheel verschillend dan de KAPLA kunstboeken die je los kan kopen).

KAPLA staat voor KAbouterPLAnkjes en werd in 1987 bedacht door de Nederlander Tom van der Bruggen. Het is eenvoudig doch geniaal speelgoed, gemaakt uit natuurlijke materialen. De unieke houten plankjes hebben eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om het bouwen van complexe constructies. Zonder enig punt van bevestiging worden de plankjes los en in perfect evenwicht gestapeld.

29,95 €

Zet op mijn verlanglijstje

product referentie : CJ

Inhoud: 20 gele + 20 groene plankjes + boek
Materiaal: gekleurd dennenhout. KAPLA plankjes zijn afkomstig van de 100% duurzaam beheerde pijnboombossen in Les Landes (Zuid-West Frankrijk).
Afmetingen: L 23,5 cm x B 23,5 cm x H 5,5 cm
Afmetingen plankje: L 11,2 cm x B 2,4 cm x H 0,8 cm
KAPLA-plankjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Pedagogische waarde van Kapla

KAPLA® is speelgoed maar ook een pedagogisch hulpmiddel dat vaak gebruikt wordt in scholen. Het gebruik van de identieke losse plankjes, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3-dimensionale ruimte te denken en het staat het kind toe de bouwmethodes te laten ontdekken en te verfijnen.

Het kind ontwikkelt, alleen of in een groep, originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Een wiskundig denkspel wat tevens een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

Een KAPLA® bouwer is de maker van het vergankelijke. De creatie eindigt altijd in een instorting. Er blijft een hoopje plankjes over voor het bouwen van een nieuw kunstwerk. Wat telt, is niet het realiseren van iets maar al bouwende zichzelf te ontplooien tijdens het creëren.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
0000.939
  • Door Anonymous A.
  •  de 08/02/2021
Perfect om geduld en fantasie te stimuleren
KAPLA staat voor KAbouterPLAnkjes en is uitgevonden door de Nederlander Tom van der Bruggen in de jaren 80. Dit pedagogisch bouwspel helpt kindjes om constructies te bouwen volgens een plan of volgens hun eigen fantasie. Een allesomvattend spel dat de logica bevordert, de creativiteit ontwikkelt en de concentratie en doorzettingsvermogen stimuleert. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.