Onze 5 tips voor een geslaagde schoolstart!

18.08.2021

Na een zomer vol avontuur, is het bijna tijd om terug naar school te gaan. Nog 2 weken te gaan. Tijd voor gloednieuwe schoolspullen te kiezen, bijna tijd om je vriendjes terug te zien en terug in de routine... Wij verzamelden 5 ideeën om de terugkeer naar school zo leuk als mogelijk te maken.#1 - Kies schoolspullen die écht bij je kind passenTerug naar school gaan wordt eens zo leuk met fijne nieuwe schoolspulletjes om mee te pronken. Een nieuwe rugzak of stijlvolle schooltas is natuurlijk een must maar ook papierwaren, kleurpotloden, pennenzakken en kaften met fantasierijke prints, tijger, eenhoorns of colorblock kleuren mogen niet ontbreken. Is je kind een mini-fashionista, dierenfan, zot van auto's of dino's? Geen probleem. Er is keuze genoeg bij DE KLEINE ZEBRA. En vergeet ook geen nieuwe zwem- of turnzak te scoren: met ponpoms of in de vorm van een leeuwtje. Shop op tijd jouw favorieten want sommige collectie kunnen we niet restocken.een nieuwe schooltas of rugzak voor het schooljaar#2 - Zorg voor verrassingen tijdens de pauzesMaak de eerste schooldagen extra verrassend met fijne cookie cutters om boterhammen in gekke vormen te snijden of bak een cupcake voor tijdens de koekenspeeltijd. Pak je mini's lunch in stijl met een stevige brooddoos, setje snackdozen of lekvrije drinkfles. Servietjes of prikkers zorgen voor een glimlach op je kleine smulpaap's gezichtje en maken die eerste momenten in de eetzaal eens zo leuk.schoollunchNeem een lunchtas om al dat lekkers fris en vers te houden, we hebben er nieuwe van FRESK of A LITTLE LOVELY COMPANY maar ook vele andere fijne merken. Zou je mini zijn lunch willen eten tussen de dino's of regenbogen?schoollunch#3 - Maak de schooltas samen met je miniEen nieuwe boekentas is leuk maar tegelijk ook nog een beetje nieuw terrein voor je kindjes. Dus verzamel de nodige school must-haves en vink ze af op je back-to-school checklist. Op de lijst een nieuwe schooltas staan, lunchbox of drinkfles, maar ook een pennenzak, papierwaren of een bemoedigend briefje van mama of papa. Met merken als TRIXIE, JEUNE PREMIER, CARAMEL ET CIE, PETIT MONKEY en FABELAB hebben we prachtige collecties tussen en bijpassende drinkflessen, brooddozen, turnzakken en meer. Voor iedere smaak is er wils.

Eens de boekentas aangekomen is, raden we aan om hem al een keertje samen te bekijken. Steek je brooddoos erin, laat je mini hem in- en uitladen en leer samen de nieuwe tas kennen voor de eerste schoolbel rinkelt.pak samen je schooltas#4- 'Blijf bij hen' de hele dagEen eerste schooldag, een nieuwe klas of zelfs school is een spannend en soms eng moment. Maar je kan je kindjes zelfvertrouwen geven, een korte peptalk én misschien een accessoire dat jullie verbindt. Een patch of pin op de kledij van je kleuter, leuke sleutelhanger, een plaktattoo voor jezelf en je mini of een armband. Stuk voor stuk een leuke reminder die troost kan bieden overdag, laat weten dat je aan hen denkt en ze er niet alleen voor staan.blijf bij hen tips voor de eerste schooldag#5 - Maak een cosy corner om te ontprikkelenDie eerste schooldagen vergen veel van een kind. En quasi elke ouder heeft wel eens eenvermoeid kind van school gehaald, niet het leukste moment van de dag. Nieuwe indrukken, een nieuw ritme zorgt er ook voor dat ze na schooltijd rust nodig hebben om te ontspannen.

De eerste weken kunnen bijzonder vermoeiend zijn, dus waarom zou je geen speciale plek maken in hun kamer of in huis speciaal voor hen om te ontspannen aan het eind van de dag. Een simpele speeltent, tipi, een klamboe of gezellig fort met rustgevende kleuren, comfortabele kussens, een rustgevende kleuractiviteit en een gezonde snack. Bij DE KLEINE ZEBRA kunnen we je al de nodige spulletjes vinden voor een leuk ontprikkel hoekje.ontprikkelhoekje creatiefontprikkelhoekjeNaar school met DE KLEINE ZEBRA >