5 redenen waarom verkleden zo leuk is!

03.02.2021

Carnaval komt eraan en dat is bij DE KLEINE ZEBRA elk jaar een heerlijke periode. Misschien wel de fijnste van het hele jaar. Al die geweldige kostuum, die prachtige verkleedjurken, originele capes en verkleedaccessoires.

Onze verkleedkoffer groeit elk jaar en ook dit jaar zijn er weer heel knappe verkleedsets en accessoires bij gekomen. Maar waarom is verkleden eigenlijk zo leuk? Wat zijn de voordelen? En is het ook leerrijk? Oh jawel. Het draait niet alleen om de mooiste outfit op het carnavalsfeest. Verkleden is een heerlijk speelactiviteit dat het hele jaar door leuk is voor kinderen om zich in te verliezen, uit te leven én van te leren. de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuums1. Goed voor de ontwikkelingVerkleden vraagt om inlevings- en observatievermogen, fantasierijk spel stimuleert de ontwikkeling en het begrijpen van bepaalde situaties. Dit kan al vanaf je mini een baby is, want we hebben ook zalige babycapes die je makkelijk en snel aandoet - en even snel weer uit bijvoorbeeld als je kleine draak het toch even niet voelt ;-) de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuums

de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuumsNiet alle kinderen zijn meteen weg van verkleden maar gaandeweg zal je zien dat elk kind plezier beleeft aan een eigen verkleedkoffer thuis. Zoek een oude koffer of voorzien een schuif in hun kast en leg alle outfits samen. Zo wordt het toegankelijk en eens zo fijn om in het verkleden te duiken wanneer ze maar willen. Je zal zien verkleden heeft eigenlijk geen uitleg nodig en zorgt voor hilarische speelmomenten. Luister maar eens naar die conversaties tijdens het kiezen als een outfit, de juiste accessoires en een personage. 2. Het zorgt voor heerlijk rollenspelMet verkleden kan je kind zijn wie hij of zij wil. Los van afkomst, gender of kunnen. Verkleden stimuleert kinderen te imiteren en rollenspelletjes te spelen. En van imiteren kan je leren! 

Wie zullen ze zijn? Een draak, een tovenaar, de boze heks of toch liever de lieve fee, die stoere ridder of heldhaftige dokter. Als er een dokter in de zaal is, is er ook een patiënt nodig en een indiaan wil vast ‘vechten’ met een cowboy… Eens de rollen verdeeld zijn is het tijd om je verkleedkledij aan te trekken. Dan komen de mooie jurken, kostuums en verkleedcapes goed van pas. Doordat kinderen er uit zien als hetgeen wat ze spelen wordt het spel alleen maar realistischer en leuker.  de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuums3. Goed voor de emotionele ontwikkelingVerkleden kan ook helpen om dingen uit het echte leven tastbaarder te maken - hoe klein ook - en het naspelen van gebeurtenissen zorgt voor verwerking van dingen. Zo kan je een doktersbezoek al eens oefenen terwijl je kindje de dokter mag zijn. Kan een dino eens luid brullen om frustratie van zich af te roepen of geeft die pauwenjurk misschien wel dat extra beetje zelfvertrouwen om het feestje wel binnen te stappen zonder mama.

Het geeft je mini grip op de wereld en ze zijn een krak in het na-apen. Op die manier is het ook op emotioneel gebied een fijne speelactiviteit.de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuums4. Op een speelse manier leren samenwerkenJe kan je alleen verkleden, maar geeft toe samen is het toch leuker. Je outfit showen, lekkers samen spelen, ... het is een positief gevolg van verkleden. Wanneer je kind met andere kinderen speelt en een rol aanneemt, moet ook nagedacht worden over de andere rollen. Speelt je kind politieagent? Dan is er ook een ‘boef’ nodig. Niet iedereen kan de koning zijn maar een tovenaar kan ook betoverd leuk zijn…

Kinderen moeten onderling afstemmen wie wat speelt en overleggen. Dit leert hen empathie te ontwikkelen. Tegelijkertijd leren ze omgaan met teleurstellingen omdat ze niet allemaal de leukste rol kunnen spelen of dat ene kostuum tegelijk kunnen aantrekken. Zo leren ze elkaar iets te gunnen. 

de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuums5. Het prikkelt de fantasie Gelukkig hebben wij bij DE KLEINE ZEBRA een ruime keuze aan unieke verkleedkostuums en karakters… Dat maak verkleden eens zo leuk en de keuze groot.

Als wie wil jij je verkleden? We zijn er zeker van dat onze royale jurken, stoere kostuum en schattige verkleedcapes meteen tot de verbeelding van je kind zullen spreken. Bovendien kiezen we voor verkleedkleding van uitstekende kwaliteit, niet om 1 dag per jaar te dragen maar een heel jaar lang in te spelen, lopen; springen, ontdekken, binnen én buiten.de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuumsDus na carnaval kan de outfit gewoon in de verkleedkist, als ze ze nog willen uitdoet natuurlijk want met topmerken als SOUZA FOR KIDS, GREAT PRETENDERS, MERI MERI, WILD & SOFT, … kunnen we uitpakken met uitstekende kwaliteit én prima draagcomfortde voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuumsHeb je al een kostuum dat een hit is, vul het dan aan met fijne carnavalsaccessoires zoals een schild of speelzwaard voor een ridderpak, dino sloffen voor je T-Rex pak of een prachtige haarband, verkleedschoenen of -cape voor je prinsessenjurk. 

de voordelen van verkleden ontwikkeling kind de kleine zebra carnaval kostuumsOf je nu dit jaar carnaval zal vieren of niet, bij ons ben je aan het juiste adres voor heel veel verkleedplezier!

Duik in onze verkleedkoffer >