NULL

boek met CD 'kapitein winokio zingt 13 kinderliedjes uit alle windstreken'

Staat: Nieuw product

Kapitein Winokio

KZ16961

Met Kapitein Winokio zingt 13 kinderliedjes uit alle windstreken reis je vanuit je luie zetel. Laat je meevoeren door de Kapitein, over de...

19,95 €

Product niet beschikbaar op dit moment

Add to my wishlist

Met Kapitein Winokio zingt 13 kinderliedjes uit alle windstreken reis je vanuit je luie zetel. Laat je meevoeren door de Kapitein, over de woeste zeeën, de muziek achterna! Kapitein Winokio verzamelde liedjes uit alle landen waar de wind hem naartoe bracht. Hij vroeg Frank Vander linden om ze te vertalen, maar behield de klankkleur van elk land.
Naast de liedjesteksten vind je in dit boekje extra weetjes over de landen. Wist je dat de Nederlanders het langste volk ter wereld zijn? Of dat het laagste punt ter wereld te vinden is in het Dode Zee-dal in Israël?
Anneke Caramin is een jonge illustrator. Haar tekeningen blinken uit in kracht en eenvoud. De techniek die Anneke gebruikt, is even geniaal als simpel: ze knipt haar figuren uit papier.
De liedjes verschenen eerder op de CD Kapitein Winokio is van de Wereld en krijgen nu een nieuw leven in de Zingt-reeks.
 


Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
161600.35
Kapitein Winokio - Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich een tijd lang aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project.In 2004 startte hij zijn missie als ‘Kapitein Winokio’. Hij ging op zoek naar oude Vlaamse en Nederlandse kinderliedjes als Ikkeltje Kramikkeltje, Kortjakje en Roodkapje. Stuk voor stuk pareltjes, muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Hij viste en friste ze op. Later volgden ook eigen composities.De Kapitein wil appelleren aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd wil hij het kind in elk van ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. Kinderen weten waarom.