Rijk weetjesboek - Zo werden we mensen

Staat: Nieuw product

Lemniscaat

LEM059

Mensen zijn uniek in hun soort en hebben een erg interessante geschiedenis en evoltie achter de rug. Het verhaal van de mensheid begint 66 miljoen jaar geleden bij een soort boomspitsmuizen…

We weten nog steeds een heleboel niet – maar we weten wel dat er verschillende soorten mensachtigen hebben bestaan: van chimpansees en bonobo’s, met wie we 96% van ons DNA delen, tot de neanderthaler. En we onderzoeken wat ons precies mensen maakt: hoe de mensachtigen gereedschap maakten en vuur leerden beheersen, hoe ze begonnen te koken en zichzelf versierden met sieraden – hoe ze huizen begonnen te bouwen, dieren temden en gingen handelen… Je kan er alles over lezen in dit fijn geschiedenisboek voor kinderen.

14,95 €

Zet op mijn verlanglijstje

product referentie : 9789047711902

AuteurMichael Bright
IllustratorHannah Bailey
GenreEducatieve boeken
ThemaGeschiedenis

Zo werden wij mensen vertelt het ongelofelijk verhaal van onze evolutie. Het is een rijke tijdreis langs de wonderen van het leven. Waar past de mens – die spreekt en schrijft, die kunst en muziek maakt, die machines ontwerpt en naar de ruimte reist – in de ontwikkeling van de aarde? Lees er alles over in dit mooi geïllustreerd weetjesboek.

De auteur van dit boek Michael Bright woont in Bristol en maakt al bijna vijftig jaar natuurprogramma’s voor de BBC. Hij schreef meer dan 75 boeken over de natuur. Zo werden we mensen is zijn eerste boek bij Lemniscaat.

De tekeningen zijn van de hand van Hannah Bailey, deze illustratrice maakt met haar gedetailleerde illustraties indruk op haar favoriete publiek: kinderen. Haar favoriete onderwerp is de natuur: dit boek is haar dan ook op het lijf geschreven.

Auteur: Michael Bright
Illustrator: Hannah Bailey
Afwerking: hardcover
Aantal pagina's: 64
Formaat: 30,3 x 21,8 x 1,4 cm
ISBN: 9789047711902

_

Lemniscaat is een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland. Opgericht in 1963 en nog steeds onafhankelijk, geeft Lemniscaat naast kleurrijke prentenboeken, vrolijke kinder- en jeugdboeken, bijzondere non-fictie voor kinderen en young adult literatuur ook een indrukwekkende lijst uit van filosofie en maatschappelijk betrokken non-fictie voor volwassenen.

Breedte verpakking (cm)Hoogte verpakking (cm)Diepte verpakking (cm)Gewicht verpakking (kg)
290210.111
Lemniscaat - Deze uitgeverij uit Rotterdam houdt van boeken die goed geschreven zijn en tegelijk iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boek dat het juiste is. Voor de Lemniscaat kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven. Ze geven zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen uit.