7 parenthacks die je zeker gaat willen testen

26.03.2024


Hallo daar, fantastische ouders! Shirley hier, met een schat aan tips om de peuterjaren niet alleen te overleven, maar er ook van te genieten. Met mijn kleine Charles in de “bijna-twee” fase, heb ik een paar gouden hacks verzameld die je dag zeker weten gaan opfleuren. Dus, ready voor wat slimme trucjes die je leven een ietsje makkelijker maken? Hier gaan we!



1 | Groenten en fruit zakje to the rescue


In de supermarkt verandert mijn kleine man soms in een hongerige beer, en hij beschouwt alles in de winkelrekken als een all-in buffet. Mijn oplossing? Een extra groentezakje voor afval. Ideaal voor dat half opgesmikkeld koekje of het boterhammetje dat ineens niet meer interessant is. Superhandig!



2 | Sunscreen hack: make-up borstel


Zomer + kids = zonnebrandcrème struggles, toch? Flip de script met een make-up borstel! Smeer de zonnebrandcrème op met een borstel voor een fun & kietelend momentje. Easy, snel en geen gezeur. Bring it on, zon! (Please zon, we missen je momenteel).



3 | Ijsjes on the go: de foodjar trick


Zin in een park picknick maar ook in ijsjes? No prob! Pak een foodjar, vul 'm met ijsblokjes en zet daar je (homemade) ijslolly's tussen. Voilà, bevroren treats blijven cool terwijl jullie de zon opzoeken. Hello, happy peuter, en happy jij!


foodjars


Met deze hack is elk uitje een succes. Ice, ice, baby!



4 | Mikken maar: de cornflakes challenge


Boys moms, opgelet! Maak van plassen een feestje met de cornflakes challenge. Een paar cornflakes in de wc en laat je kleine held mikken. Pret verzekerd en een schone badkamer als bonus. Win-win!



5 | Sokkenspeurstrategie: waszakjes for the win


Zeg vaarwel tegen de eenzame sokkensaga. Elk kind (en iedere grown up) krijgt een eigen mesh waszakje, gepersonaliseerd met hun naam of een coole badge. Sokkenparen starten en eindigen hun reis samen, van vuile was tot kast. Het is de VIP-behandeling voor sokken, en een geheime missie voor je kleintjes om hun sokkenparen te verzamelen.



6 | Eco-chic sippen


Bespaar de planeet én je zenuwen met de ultieme oplossing voor de drinkbeker-discotheek in je huis. Elke spruit krijgt zijn eigen herbruikbare waterfles met een unieke sticker of sleutelhanger. Niet alleen verminder je de afwasberg, maar je kweekt ook milieubewustzijn bij je kids. Pluspunt: nooit meer ruzie over welk bekertje van wie is.


drinkflessen



7 | Het peutervriendelijk snackstation


Maak een peutervriendelijk snackstation met gezonde, klaar-om-te-eten snacks in bereikbare bakjes of mandjes. Vul het met dingen zoals stukjes fruit, groente, en kaasblokjes. Het geeft je kleintje de vrijheid om zelfstandig te snacken, terwijl jij de controle houdt over wat er gegeten wordt. Plus, het helpt 'hangry' buien te voorkomen. Eenvoudig, gezond, en maakt iedereen blij!


Met deze slimme hacks op zak, navigeer je door de peuterjaren met een lach en een dosis flair. Onthoud: "It takes a village to raise a child." Daarom nodigen we jou uit om je eigen geniale tips en tricks met ons te delen. Laten we samen die village bouwen, elkaar ondersteunen en de mooie, chaotische reis van het ouderschap delen.



Xoxo



Shirley