Maak plaats voor een vakantie vol creativiteit!

15.04.2024


De vakantie nadert en het is het perfecte moment om de creativiteit van de kleintjes te bevrijden met handwerkactiviteiten die beloven hen te vermaken terwijl ze hun verbeelding stimuleren. Bij De Kleine Zebra hebben we alles wat nodig is om de schoolvakanties om te toveren in een stijlvol en leuk creativiteitsfestival. Ontdek onze ultra-trendy voorstellen :-)1 | De creatieve nieuwigheden van Liewood: krijtjes, tekenborden...


Waarom niet de zomer beginnen met een splash van kleur? De nieuwe krijtjes Liewood zijn ultra-zacht en perfect voor zowel kleine als grote handen. Samen met herbruikbare tekenborden, stellen deze krijtjes je kinderen in staat om efemere kunstwerken op het trottoir of meer permanent thuis te creëren. Hun niet-toxische formule garandeert veiligheid en gemoedsrust, terwijl de levendige kleuren ongetwijfeld de kunstenaar in elk kind zullen wekken.


nieuwigheden liewood2 | Wie wil zijn eigen houten mandala creëren?


Een houten mandala creëren is een kalmerende en verrijkende activiteit. Met de houten mandala van Plan Toys bij De Kleine Zebra kunnen je kinderen hun eigen kleurrijke patronen samenstellen, wat helpt bij het ontwikkelen van hun oog-handcoördinatie en precisiegevoel. Deze sets bieden een speelse benadering van meditatie en kunst, terwijl ze natuurlijke elementen integreren die elke creatie een rustieke, aardse touch geven.


mandala plan toys3 | Hallo creativiteit met gekleurde kapla's!


De gekleurde kapla's zijn niet zomaar speelgoed, het zijn uitnodigingen om te bouwen en groot te dromen. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, moedigen deze kleine houten plankjes kinderen aan om kastelen, torens of zelfs miniatuur stadslandschappen te bouwen. Elke structuur die ze creëren helpt hen de basisprincipes van architectuur en evenwicht te begrijpen, terwijl ze op een ultra-creatieve manier plezier hebben.


kapla4 | Maximale gekte met de stickercollectie van Poppik


Het merk Poppik biedt een ongelooflijke variëteit aan stickers, van schattige dieren tot abstracte patronen, waarmee je kinderen zich uit hun dak kunnen gaan! Het is een activiteit die niet alleen de creativiteit, maar ook het planningsvermogen en de persoonlijke expressie stimuleert.


stickers poppik5 | De DIY dinosaurus bouwkits van Plan Toys


Voor dinosaurusliefhebbers en puzzelaars zijn de bouwkits van Plan Toys een must-have. Deze sets stellen kinderen in staat om hun eigen houten dinosaurussen stuk voor stuk te bouwen, waarbij ze hun behendigheid en geduld ontwikkelen. Eenmaal geassembleerd, worden deze dinosaurussen speelgoed voor uren speelplezier, of prachtige decoratieve objecten voor hun kamer.


mandala plan toys6 | Aan de slag met het bouwen van kleine papieren bootjes :-)


Om te beginnen, neem een vierkant vel papier - gekleurde of patroonvellen geven een nog vrolijker resultaat. Vouw het vel dubbel om een driehoek te vormen, vouw het dan opnieuw om een kleinere driehoek te krijgen. Open het papier iets en druk het plat om een vierkant te vormen met twee punten die uitsteken. Vouw deze punten naar boven aan elke kant van het vierkant, waardoor de romp van de boot ontstaat. Trek ten slotte voorzichtig aan de middelste punten naar buiten en druk de basis van de boot plat zodat hij op het water kan drijven.7 | Aan de slag met tekenen met het zwarte bord van Janod


Het zwarte bord van Janod is het perfecte gereedschap voor kinderen om hun creativiteit onbeperkt te uiten. Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, biedt het een oppervlak waarop kleintjes kunnen krabbelen, schrijven of zelfs hun lessen op een speelse manier oefenen. Gecombineerd met gekleurde krijtjes, wordt het het centrum van creatieve activiteiten die elk kind zou willen verkennen.


zwarte bord janod8 | Voor de kleintjes... kies voor Little Dutch rijgspeelgoed :-)


Het rijgspeelgoed van Little Dutch is geweldig voor het ontwikkelen van de fijne motoriek van de allerkleinsten. Het rijgen van deze kleine speeltjes kan een activiteit worden die concentratie en nauwkeurigheid bevordert, terwijl het ook ultra-leuk is :-)


speelgoed aan rijgen little dutch9 | Begin een verzameling van boombladeren met Moulin Roty


Voor kleine opkomende naturalisten, wat is er beter dan het starten van een verzameling boombladeren en bloemen? De mooie bloemenpers van Moulin Roty biedt alles wat nodig is om bladeren en bloemen te persen, drogen en catalogiseren die gevonden zijn tijdens verkenningen in het bos of zelfs in het lokale park. Het is een fantastische manier om kinderen te verbinden met de natuur en hen te leren over de diversiteit van plantensoorten.


moulin roty10 | Laten we de kleurpotloden pakken & tekenen!


Klaar voor uren plezier en concentratie! De Kleine Zebra heeft mooie kleurplaten voor kinderen voor je klaargemaakt :-) Download ons PDF met kleurplaten en kies je favoriete thema: dieren, dinosaurussen, fruit, snoepjes...


Wacht niet langer om onze collectie te verkennen en kies de activiteiten die de ogen van je kleine kunstenaars zullen doen stralen. Laat de magie van creativiteit de overhand nemen en kijk hoe je kinderen spectaculair tot bloei komen :-)ALLE ONZE CREATIEVE SPEELGOED >