Tummy time musthaves

Tummy time musthaves

Sorteren

Wat is tummy time? Timmy time is de Engelse term voor je baby's eerste work-out. Het is een korte periode overdag dat jouw baby wakker is en je hem op zijn buik legt. Buikliggen is een cruciale oefening voor baby's ontwikkeling. Het is de voorloper van kruipen en het op de buik liggen traint de kernspieren van je baby's nek, rug en schouders. Spieren die ze anders niet gebruiken. Het kan ook helpen tegen een afgeplat hoofdje.

Waarom is zo buikliggen belangrijk?

Tummy-time geeft een ander perspectief aan kleintjes die het grootste deel van de dag neerliggen op hun rug. Het stimuleert je baby na een tijdje om te oefenen met grijpen en draaien van buik naar rug. De tijd dat je baby aan buikliggen doet hangt af van de leeftijd maar je kan er wel vanaf het prille begin mee beginnen. Uiteraard met korte buikmomentjes en opbouwend naargelang hun kunnen. Je kan ermee doorgaan tot je baby zelfstandig kan omrollen.

Tummy time, hoe doe je dat?

Hoe baby op de buik leggen? Leg je baby op de buik op een zachte en tegelijk stevige ondergrond. Blijf altijd bij je baby en probeer je kleintje te stimuleren het hoofdje zelfstandig op te tillen. Sommige baby's zijn geen fan van tummy time, leg dan eventueel een interessant grijpspeeltje, een babyspiegel of duikelaar mee op het speeltapijt om de aandacht te trekken of je kleintje af te leiden. Ook een speelkleed met details en reliëf zal je mini zeker weten te appreciëren tijdens de dagelijkse tummy time momentjes.

Lees meer over de voordelen van Tummy time op onze blog >

Toont 1 - 48 van de 71 items

Toont 1 - 48 van de 71 items