Zonnebrillen: essentieel & trendy!

15.04.2024


De mooie dagen komen eraan en de zon begint langzaam maar zeker te schijnen ☀ ! We kunnen alleen maar blij zijn met het nieuwe seizoen dat aankomt! Maar, let op: zowel ouders als kinderen, bescherm je goed tegen de schadelijke UV-stralen van de zon met een goede paar zonnebrillen van zon van De Kleine Zebra! 


duurzame zonnebrillen voor kinderen en volwassenen


In onze online winkel De Kleine Zebra bieden wij vier essentiële merken van zonnebrillen: Grech & CoKI ET LAKonges Sløjd en Komono. Deze 4 merken voldoen allemaal aan onze eisen voor kwaliteit en stijl, nu alleen nog uw favoriete paar vinden en kiezen… Naast het toevoegen van stijl aan uw zomeroutfit, zijn zonnebrillen een veel nuttiger modeaccessoire dan u denkt...


Om de beste paar te kiezen en te begrijpen waarom het essentieel is om een zonnebril te dragen, beantwoordt De Kleine Zebra uw drie meest gestelde vragen.


zonnebril en etui voor kinderen1 | Moeten kinderen absoluut zonnebrillen dragen?


Het antwoord is: JA! De ogen van kinderen zijn gevoeliger voor beschadiging door UV-stralen, omdat hun lenzen helderder zijn en niet zoveel UV-stralen kunnen filteren als die van volwassenen. Bovendien, zoals we allemaal weten, brengen kinderen doorgaans meer tijd buiten door dan volwassenen... dus hun blootstelling aan UV-stralen neemt toe.


kinderzonnebril


De schade die UV aan de ogen veroorzaakt, is cumulatief en kan later in het leven oogproblemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om de ogen van kinderen vanaf een jonge leeftijd te beschermen. Bovendien hebben UV-stralen ook korte termijn effecten: hoofdpijn, scheelzien, vermoeidheid… Genoeg om een goede dag in de zon te verpesten.


zonnebril en etui voor kinderen2 | Hoe weet u of de zonnebril (die van u of van uw kind) goed is?


Om te weten of een paar zonnebrillen van goede kwaliteit zijn en goede bescherming bieden...1 | Kies zonder aarzelen voor 100% UV-bescherming


De belangrijkste factor om te overwegen is het niveau van bescherming tegen UV dat uw paar brillen biedt. Het beste is altijd te kiezen voor bescherming tegen 100% van de UVA en UVB-stralen. Bij De Kleine Zebra garanderen al onze zonnebrillen een bescherming van 100%. Grech & Co, KI ET LA, Konges Sløjd en Komono bieden allemaal top-of-the-line UV-bescherming!


kinderzonnebril Grech & Co2 | Controleer de kwaliteit van de lenzen


Zoek naar lenzen gemaakt van hoogwaardige materialen, bestand tegen krassen en die een helder zicht bieden. 


kinderzonnebril3 | Let op de kwaliteit van het montuur


Een montuur van goede kwaliteit moet stevig zijn en bestand tegen slijtage over tijd. Voor de kleintjes raadt De Kleine Zebra het merk KI ET LA aan. Dit Franse merk biedt brillen met monturen die bijna onbreekbaar zijn! Moeilijk te breken, zelfs voor de meest energieke kinderen ;-)


onbreekbare kinderzonnebril


Met al deze info, bent u zeker van een paar zonnebrillen die goede bescherming bieden voor uw ogen en die aan uw behoeften voldoen :-)3 | Op welke leeftijd moet een kind zonnebrillen gaan dragen?


Kinderen moeten beginnen met het dragen van zonnebrillen vanaf een zeer jonge leeftijd om hun ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. De Amerikaanse Academie voor Oogheelkunde beveelt aan dat kinderen beginnen met het dragen van zonnebrillen vanaf de leeftijd van 6 maanden, of zodra ze tijd buiten beginnen door te brengen.


Om het goed te doen, moet u ervoor zorgen dat uw kind een zonnebril of een hoed draagt wanneer hij buiten is, vooral tijdens de piek zonuren ☀, tussen 10 uur en 16 uur.


zonnebril voor kinderen en baby's


Baby's en jonge kinderen hebben grotere pupillen en helderdere lenzen dan volwassenen, waardoor een grotere hoeveelheid UV-stralen de achterkant van hun ogen kan bereiken. Jonge kinderen zijn daarom gevoeliger voor schade door UV, wat later in het leven oogproblemen kan veroorzaken... Niet ideaal!


zonnebrillen voor kinderen en tieners

zonnebrillen voor kinderen en tieners


Door vanaf een zeer jonge leeftijd zonnebrillen te dragen, kunnen kinderen gezonde gewoonten ontwikkelen en hun ogen beschermen tegen UV-schade.

Het is dus nooit te vroeg of te laat om te beginnen met het dragen van zonnebrillen! En je bent op de juiste plek: bij De Kleine Zebra hebben we een heel assortiment aan ultra stijlvolle kinderzonnebrillen!& vergeet niet je kinderdrinkfles!


Met de zomer in aantocht, wordt de drinkfles een absolute must-have om ervoor te zorgen dat je kind de hele dag goed gehydrateerd blijft.


kinderdrinkfles liewood


Zorg ervoor dat je kind niets verliest en zijn drinkfles & zijn zonnebrillen veilig houdt, kijk dan zeker eens naar onze collectie rugzakken. Voor kinderen en tieners, heeft De Kleine Zebra een mooie fotogalerij voorbereid met onze mooiste rugzakken voor deze zomer. Ontdek al onze super trendy kinderzonnebrillen >