Retourneren

Kan ik één of meerdere producten retourneren?

Je kan steeds (een deel van) jouw bestelling retourneren binnen de vooropgesteld termijn. We willen je wel vragen om de producten ongebruikt en in de originele verpakking terug te sturen. De consument kan conform artikel VI.49 van het Wetboek van economisch recht kiezen op welke wijze hij De Kleine Zebra ervan op de hoogte brengt dat hij de overeenkomst wil herroepen, zolang deze mededeling ondubbelzinnig is (via e-mail, post, telefonisch, via het retourformulier,…).

Als je jouw volledige bestelling terugstuurt binnen 14 dagen en zo gebruik maakt van je wettelijk herroepingsrecht, dan vergoeden wij ook de eventuele verzendkosten van de originele bestelling.

  • Plak het retourticket niet rechtstreeks op de originele verpakking maar steek alles in een stevige doos, samen met alle geleverde accessoires, de originele verpakking en liefst in de originele staat.

LET OP: we raden aan om ons retourticket te gebruiken zodat we je retour kunnen volgen en een terugbetaling kunnen garanderen, zelf in het geval van een verloren pakket. Als je er voor kiest om zonder retourticket van De Kleine Zebra je items terug te sturen, kunnen we je zending niet volgen en we kunnen geen terugbetaling van een verloren geraakt pakket verzekeren.

Voor een snelle afhandeling van je retour vragen we je om het retourformulier in te vullen en mee in de doos te steken met jouw producten. Download hier jouw retourformulier >

Wat kan ik niet retourneren?

We kunnen helaas niet alle retours accepteren. De volgende retourzendingen vormen conform artikel VI.53, 4° van het Wetboek van economisch recht een uitzondering op het herroepingsrecht en kunnen niet door de consument geretourneerd worden.

  • Snelverkoop artikelen met korting die snel bederven of slechts beperkt houdbaar zijn.

Vergeet niet om het retourformulier in te vullen en voor een snelle afhandeling mee in de doos te steken met jouw producten. Download hier jouw retourformulier >

Hoe kan ik producten retourneren?

Retourneren doe je in enkele eenvoudige stappen.

  • Vraag je retouretiket aan via hello@kleinezebra.com en vermeld je bestelnummer en producten die je wilt retourneren.
  • Druk het retouretiket af met de producten die je wilt terugsturen.
  • Gebruik een geschikte kartonnen doos om je producten in terug te sturen.
  • Steek jouw producten samen met het retourformulier in de doos.i
  • Plak het retouretiket niet rechtstreeks op de originele verpakking maar op de doos.
  • Lever het pakketje af aan een postkantoor of postpunt naar keuze.

Opgelet : het gebruik van ons retouretiket is verplicht voor Frankrijk, Benelux en Duitsland. De kosten van retourzendingen die zijn ontstaan door het verzenden van pakketten zonder ons retouretiket betalen wij niet terug.

Hoeveel tijd heb ik om te retourneren?

Als je jouw volledige bestelling binnen de 2 termijnen van 14 dagen na ontvangst retourneert en dus gebruik maakt van je wettelijke herroepingsrecht en vergoeden wij ook de verzendkosten van de originele bestelling. Je hebt 14 kalenderdagen om je retour te melden en vanaf die datum 14 dagen om alles naar ons terug te verzenden. Bekijk Artikel 12 van onze algemene voorwaarden voor meer info.

Als je slechts een deel van je bestelling retourneert of later na het verstrijken van de wettelijke herroepingstermijn van 14 dagen, worden enkel de teruggestuurde producten terugbetaald.

Vergeet niet om het retourformulier in te vullen en mee in de doos te steken met jouw producten. Download hier jouw retourformulier >

Wanneer krijg ik mijn retour terugbetaald?

Binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van de ongeopende teruggestuurde producten zullen wij de aankoopprijs aan de klant terugbetalen (artikel VI.50, §1 van het Wetboek van economisch recht).

Indien de consument een artikel beschadigd, onvolledig, bevuild zou terugsturen, kan De Kleine Zebra aanspraak maken op een schadevergoeding die overeenstemt met de waardevermindering die het goed ondergaan heeft (zie artikel VI.51, §2 van het Wetboek van economisch recht). Deze waardevermindering wordt steeds geval per geval bekeken en berekend.

Opmerking: als je een cadeau hebt toegevoegd aan je bestelling dan kan je jouw geschenkje bijhouden en de waarde aftrekken van de terugbetaling van je retourzending. Indien je het cadeautje niet wenste te behouden dan kan je het altijd aan je retourspakket toevoegen.

Kan ik ook producten omruilen?

Het is helaas praktisch niet mogelijk om producten te ruilen. Je kan voor jouw retourzending enkel een terugbetaling vragen. Als je van een artikel een andere maat/kleur wil bestellen, dan moet je opnieuw een bestelling plaatsen. Het duurt soms wel een tijdje voordat we retourspakketten ontvangen.

Wat als mijn product beschadigd of verkeerd is?

We doen ons best en zorgen er zo goed mogelijk voor om jouw bestelling in perfecte staat op te sturen. Er kan wel af en toe iets verkeerds lopen. Wanneer een verkeerd artikel wordt geleverd of het artikel beschadigd is, is de wettelijke garantie van toepassing. Als je het verkeerde product hebt ontvangen of als één van de items in jouw bestelling defect is, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantendienst en we zullen zo snel mogelijk een oplossing vinden. In dit geval is de terugzending uiteraard op onze kosten.

Opgelet: Gelieve het defect of de foute levering zo spoedig mogelijk te melden. De maximum wettelijke termijn is 2 maanden om De Kleine Zebra op de hoogte te brengen van dit gebrek.

 

Heb je nog een andere vraag met betrekking tot jouw bestelling, dan kan je onze klantenservice altijd bereiken via hello@kleinezebra.com