SOS bij bijten: 5 voordelen van bijtspeeltjes

10.03.2022

Een bijtring is een babyspeeltje met ribbeltjes, randjes of uitstekende delen waar baby’s op kunnen bijten, knabbelen en sabbelen. Bijtspeeltjes komen in allerlei soorten vormen en materialen: van vierkant tot rond, van siliconen tot hout, verwerkt in een knuffel… Een vaste waarde bij je baby-uitzet, en iedere ouder heeft er wel ééntje in huis. Maar ken jij alle voordelen van deze allrounder? Wij geven je 5 goede redenen om te kiezen voor bijtspeelgoed.5 situaties waarbij een bijtring een echte lifesaver is5 redenen om voor een bijtring te kiezen1.Doorkomende tandjesDit is de meest bekende toepassing van een bijtring of bijtspeeltje, daarom konden we deze uiteraard niet achter laten.  Vanaf dat die eerste melktandjes doorkomen kan je kiezen voor een bijtspeeltje, deze zal dan de pijn verlichten door dat je kleine kapoen op de bijtring kan sabbelen.

Je zal snel merken aan je kleintje wanneer de nood er is om op iets te knabbelen; overmatig kwijlen, huilerig zijn, minder goed eten,... kortom een minder leuke periode voor je mini (en mama & papa). Daar komt de bijtring goed van pas. De tegendruk op het tandvlees vermindert de pijn, bovendien kan het helpen om tandjes sneller te doen doorkomen. Een handige tip: leg je bijtspeeltje in de frigo voor een extra verkoelend effect. Ook praktisch tijdens de warme dagen om je baby verkoeling te bieden.  5 redenen om te kiezen voor een bijtring2. Op ontdekking
Al van heel kleintjes aan begint je lieveling met het ontdekken van de grote onbekende wereld. In dit gewaarwordingsproces speelt de mond een cruciale rol. Logisch; je baby kan nog niet 100% vertrouwen op zijn gezichtsvermogen. Tot de leeftijd van 1 jaar moet je baby het vooral doen met de reukzin en tastzin. Die tastzin is niet enkel bij de handjes en voetjes maar ook bij de mond.

Je baby stopt dingen die hij interessant vindt in zijn mond, omdat hij daar wel de volledige controle heeft over zijn tong en tandvlees. Daar kan hij dus rustig een voorwerp onderzoeken.

Je kleine koter gaat systematisch nieuwe voorwerpen in zijn mond steken. We verzekeren je al op 1 punt, je mini is niet (altijd) hungry. Om te voorkomen dat voorwerpen die minder aangenaam zijn voor je baby's mondje er toch terecht komen is een bijtspeeltje dus een ideale oplossing. Al onze bijtringen zijn immers gemaakt uit voedselveilig materiaal.5 redenen om te kiezen voor een bijtring3.Troost


Net zoals tutjes kunnen bijtspeeltjes ook troost bieden, niet enkel wanneer je mini pijn of fysieke ongemakken voelt. Een bijtring kan bij bepaalde angsten en andere hinder de juiste troost bieden voor je babytje. Het sabbelen of knabbelen zal rust brengen.


Een bijtring is een goed alternatief voor kleintjes

die niet van een tutje houden.Bijtringen zijn ook een goed alternatief voor kleintjes die niet van een tutje houden. Bovendien hebben verschillende knuffeldoekjes bijtelementen. Het gevoel dat het geknabbel geeft zal een soort van zekerheid creëeren.5 goede redenen om een bijtring te gebruiken4. AfleidingKinderen vervelen zich snel, heel snel. Daarom hebben ze altijd iets (of iemand) nodig om hen bezig te houden. Doordat je kleintje zich verveelt zullen ze ook sneller destructief of stout gedrag gaan vertonen. Vaak kan je ook zien dat een kind dat zich verveelt soms ook begint te bijten (en niet per se in hier voor bedoeld speelgoed). Net door een fijn stuk bijtspeelgoed aan te bieden zal je dit soort gedrag kunnen vermijden.

Met een bijtspeeltje ligt de focus voor die kleine handjes én tandjes enkel op het stuk speelgoed. Extra pluspunt, een bijtsring is klein van formaat, ideaal voor in je luiertas. Zo is je baby weer voor een tijdje zoet, ook on the road.5 redenen om te kiezen voor een bijtring5. HangryDeze parenthack is er eentje om nooit te vergeten! Honger werkt op het gemoed van je baby, en niet op de positieve manier... Vaak is honger in combinatie met vermoeidheid de aanleiding voor een grumpy baby. En wat doen grumpy baby's... die zetten hun tandjes in alles wat ze tegenkomen!

De oplossing voor honger is uiteraard eten. Daarom onze tip: geef jouw kleintje een bijtring in afwachting van het eten; wanneer je die patatjes of dat papje aan het klaarmaken bent kan je hartendief zijn tandjes in die bijtring zetten. Jij kan zonder stress de maaltijd bereiden en je kleine ukkepuk heeft wat om handen (tanden), win-win.

Wij bij de Kleine Zebra zijn alvast overtuigd van de voordelen van dit fijne stuk babyspeelgoed. We zijn fan van de bijtringen van MUSHIE, BIBS, OLI & CAROL. Maar ook andere merken waar je het niet meteen van verwacht, hebben hele knappe bijtringen: NOBODINOZTRIXIE (zowel houten als rubberen), MOULIN ROTY (soms met een knuffel aan), A LITTLE LOVELY COMPANY en LÄSSIG (met een knuffeldoek)Ontdek hier al onze bijtspeeltjes >Te ontdekken