5 redenen waarom wij zo zot zijn van Waytoplay

15.06.2022

Autobanen zijn tijdloos populair speelgoed, en daar speelt het Nederlandse merk Waytoplay gretig op in. Met hun flexibele autobanen heb je topspeelgoed in huis.

Wist je dat de speelgoedautobanen van WAYTOPLAY niet alleen heel erg leuk zijn, maar dat kinderen er ook ontzettend veel van leren? Wij zetten alle voordelen van deze autobanen voor je op een rijtje, en laten je graag zien waarom je kinderen (en ouders stiekem ook!) zo graag met deze super originele racebanen spelen.waytoplay autobanenwaytoplay1. Autoracebanen die fascinerenOf je nu 4 jaar oud bent of 84, echt iedereen vindt een autobaan fascinerend om naar te kijken. Geniet van de snelheid, de beweging, de verschillende kleuren. En dan kan je zo’n baan ook nog eens helemaal zelf in elkaar zetten en zelfs zelf ontwerpen!

De WAYTOPLAY autobanen is een stuk speelgoed waar je kind een langere tijd achter elkaar met aandacht en concentratie mee zal spelen. Eerst is je kind bezig met de veelheid aan vormen en functies van de stukken om de autoracebaan, te maken, daarna wordt er getest en gespeeld met autootjes.waytoplay
 2. Lekker rustgevendGeen beeldscherm, geen elektronica, hello schermtijd minimaliseren! Speelgoedauto’s en autobanen zijn schermvrij en hebben een verrassend rustgevend effect op kinderen. Even lekker ontladen, gewoon spelen en kijken naar rijdende autootjes. Het kan heerlijk zijn om na een dag vol prikkels met je zelfgemaakte autobaan te spelen.
 3. Haal die creativiteit maar bovenJe kunt de autobanen van Waytoplay volgens het boekje uit de doos bouwen...maar nog leuker wordt het om vervolgens zelf te experimenteren met bochten, en gekke constructies te verzinnen. De naam zegt het zelf: jij kiest the way to play.
 
Deze veelzijdige autobanen zijn een geweldig voorbeeld van open-end speelgoed. Met een open einde bedoelen we dat er geen vooraf bepaald doel is, er zijn geen vaste regels. Je kind kan zijn eigen fantasie de vrije loop laten en onbeperkt experimenteren. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit en ontwikkeling van je mini, het is ook nog eens heel duurzaam! 

In bad, op de ramen, in het bos... je kan het zo gek niet bedenken. Je kan letterlijk overal spelen met deze rubberen autobanen. In de zomer in het zwembad, in de winter in de sneeuw. Buiten, binnen, alles kan, alles mag.

En ook erg fijn is dat deze speelgoedbanen zo kunnen gecombineerd worden met alle soorten speelgoedautootjes.waytoplaywaytoplay waterspeelgoed zwembad4. Leuk om als gezin samen mee te spelenJe mini mensje kan prima in zijn eentje met dit fijne speelgoed spelen, maar ze lenen zich ook bij uitstek om samen mee te spelen. Met vriendjes, vriendinnetjes of met de hele familie. Van kleuters tot pubers en volwassenen – niemand zal de verleiding kunnen weerstaan om mee te doen. Dat is gezellig en ook nog eens versterkend voor de onderlinge band tussen ouders en kinderen en broertjes en zusjes.
 
Dit soort ervaringen opdoen en leren samenwerken is heel belangrijk, omdat kinderen hun hele leven lang te maken zullen krijgen met situaties waarin ze met andere mensen moeten samenwerken. Of dat nu op school is of later op hun werk. Als je kind hier spelenderwijs mee in aanraking komt en oefent, heeft hij of zij hier in toekomst veel gemak van.


 5. Duurzaam speelgoed en ecologisch verantwoordEr is een WAYTOPLAY set voor elk budget. Je kan starten met een kleine set of investeren in een grote. Alle sets zijn compatibel dus je kan je rubberen autobaan elke keer langer maken. Dat maakt het een duurzaam cadeau dat zeker in de smaak zal vallen.

De originele WAYTOPLAY baandelen zijn gemaakt van 100% veilig en kindvriendelijk rubber en voldoen aan de hoogste Europese EN-71 norm voor speelgoed. Alle grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van Waytoplay vinden hun oorsprong in Duitsland. Alles komt dus van dichtbij en is volledig betrouwbaar, gecertificeerd en geregistreerd.

En daar stopt het niet: WAYTOPLAY gebruikt ook volledig recyclebare verpakkingsmaterialen. Hun autootjes en uitbreidingssets worden gemaakt uit milieuvriendelijke materialen zoals hout en karton. Een eigenschap wat wij bij de Kleine Zebra alleen maar kunnen beamen, goed bezig WAYTOPLAY!waytoplay

WAYTOPLAY staat voor lekker universeel speelplezier. 100% unplugged en offline!Ontdek Waytoplay >