Binnenkijken: de kamer van Lana

17.06.2014
Wat is er leuker dan een kijkje nemen bij iemand anders? Misschien zoek je zelf nog wat inspiratie of gewoon omdat het leuk is. Vorige maand toonde de kleine zebra de kamer van kleine Lou, vandaag is het de beurt aan de kamer van Lana. Lana's kamer werd een tijdje geleden gestyled en gefotografeerd door Anke & Sanne, de dames van Stylecookie.nl. De foto's waren al een keer op Stylecookie.nl te zien en ook in het vlaamse magazine Libelle.Maar nu voor de eerste keer krijg je de hele reeks, boordevol mooie meidenspullen en inspiratie voor een tijdloze meidenkamer !Op advies van styliste Anke, schilderde mama Ilse (een van de kleine zebra-zusjes) de muren in 3 verschillende kleuren: ééntje zachteroze, twee andere muren kregen een ijsblauwe kleur en de laatste muur werd in een jasje van framboos gestopt. De kleuren van de muren werden aangepast aan de prachtige stof die voor de gordijnen werd gebruikt.
De meubels in de kamer zijn van Mathy-by-Bols en worden gecombineerd met een aantal vintage stuks, zoals het nachtkastje en het bureautje, die over de jaren heen werden verzameld. Soms kan een afdankertje een prachtig tweede leven hebben dankzij een likje verf en een beetje Tender Loving Care (TLC).

Het groene beddengoed van Froy&Dind geeft een fris contrast met het roze Inke-dekbed met vogels en hoeslaken van Taftan. Een heel pak sierkussens geven het bed een lounge-look zodat Lana en haar vriendinnetjes heerlijk kan chillen. Het roze reetje is een muursticker van het Franse merk Mimi'lou.

De framboosroze rekjes aan de muur zijn een DIY-project van styliste Anke. Ze recycleerde 3 laatjes uit een oud kastje en gaf ze een lik verf in dezelfde kleur als de roze muur. Zo verbindt ze het kleurenpalet dat ze heeft uitgewerkt voor deze kinderkamer.

En Lana? Die is erg blij met haar eigen girly plekje :-)