Binnenkijken: de kamer van Lou

11.05.2014
Wat is er leuker dan een kijkje nemen bij iemand anders? Misschien zoek je zelf nog wat inspiratie of gewoon omdat het leuk is. De kleine zebra toont je graag de kinderkamer van Lou. 3-jarige Lou verhuisde net van een appartement in de Brusselse binnenstad naar een huis met tuin in de groene rand net buiten de stad. Tijd om haar babykamer te ruilen voor een grote-meiden-versie.

Mama Vanessa is de redactrice van Le Petit Zèbre, de franstalige versie van de kleine zebra. Dagelijks ziet ze dus heel wat woonaccessoires en interieurspullen voor kids op haar werkplek en maakte ze alvast voor de verhuizing een lijstje met favoriete must-haves voor de inrichting van de kamer van haar dochter.

Omdat de slaapkamer voor Lou niet erg groot is, opteerde mama Vanessa voor lichte kleuren op de muren: wit en mintgroen. Met als blikvanger een muur met 'Harlequin'-behang van Ferm-Living in munt en gebroken wit. De combinatie mint/wit wordt herhaald met het witte bed met daarop het dekbed 'Clouds', ook van Ferm-Living.

Naast een dekbed met wolkjes, vinden we nog een wolkje terug: dit keer als glimmende muurlampje met pailletten van Pakhuis Oost. De harlekijn-print op de opbergdozen staat ook erg mooi in dit kamertje.

Naast de kamerdeur zit een klein hoekje, de perfecte plek voor deze groeimeter van Mimi'Lou. Kleine meisjes worden namelijk snel groot ...

De mooie gebreide slinger geeft een warme en feestelijke sfeer aan deze kinderkamer. Het bed is gezellig gemaakt met heel wat vrolijke sierkussens (van o.a. Ferm Living, Mimi'Lou en Esthex).

Lou's favoriete kleur is roze. Droomt niet elke kleine prinses van een prachtige roze baljurk (Souza for Kids) ! Roze paddestoel-lampje is van Heico. Lou's grote knuffelvriend is een gehaakt rendier uit de collectie van Anne-Claire Petit.Omdat mama Vanessa nog nooit heeft behangen, vroeg ze wat hulp van kleine zebra-collega's. Na de behangklus maakte een van de collega's als finishing touch deze persoonlijke nametag met masking tape. De letterbak van Ferm-Living (in de vorm van een huisje) is de ideale verblijfplaats voor Lou's uitgebreide verzameling diertjes. Niet ergens verstopt in een doosje maar 'en plein vue' ! Leuk toch ! De muur naast de letterbak kreeg een vrolijke toets met dots (muursticker Mimi'Lou).