Dé aftelkalender voor broertjes en zusjes!

10.06.2014
"Mama, hoe lang nog?" Een veelgehoorde vraag tijdens de zwangerschap, die broertjes en zusjes net zo bezighoudt als de aanstaande ouders. Week na week aftellen en samen praten over de baby die komt: dat kan vanaf nu met de Zwangerschaps-aftelkalender voor broertjes en zusjes, uitgegeven door Uitgeverij Snor. Hét cadeautje als je kind een broertje of een zusje krijgt. Zo kan hij of zij nog meer meeleven met de zwangerschap.Hester Zitvast schreef de aftelkalender tijdens haar derde zwangerschap. Het idee kwam van haar dochter Floortje (9). Zij kon niet wachten tot de baby er was en vroeg vanaf de allereerste seconde "hoe lang nog?" Ze wilde ook weten hoe groot de baby was en of haar broertje of zusje haar al kon horen als ze heel hard tegen de buik zou praten. Haar moeder moest maar een aftelkalender maken.

Stof tot praten én naslagwerkEen briljant idee van een kind, naar de behoefte van een kind. De kalender bevat volop informatie over de zwangerschap, van week tot week. Gewicht, lengte, vaardigheden als zien en horen: alles is op de kalender te vinden. De kalender geeft stof tot praten, want heb jij je kind ooit verteld na hoeveel weken zwangerschap hij of zij ter wereld kwam? En wat je kind toen woog?Het is tevens een mooi naslagwerk voor later. Er is namelijk alle ruimte voor tekst en tekeningen. Erg leuk om 'later als je groot bent' nog eens te lezen hoe jij je broertje of zusje graag had willen noemen. Of welk fruithapje je broer of zus had willen maken voor jou.

Het wekelijks RitueelDe kalender is zo vormgegeven dat het kan worden neergezet op een prominente plek in het huis. Maak er een ritueel van iedere week even te gaan zitten en de stand van zaken samen te bespreken. Zo beleef je de zwangerschap echt met je oudere kind(eren).Shop nu de  reuzeleuke Zwangerschaps-aftelkalender![oqeygallery id=154]