Onze 5 favoriete films van de Oscars!

05.03.2024


Nu de Oscaruitreiking snel nadert, is de opwinding op zijn hoogtepunt bij De Kleine Zebra. Bij deze speciale gelegenheid zijn we verheugd om onze 5 favoriete films met jullie te delen, werken die het jaar hebben gemarkeerd door hun originaliteit, diepgang en vermogen om ons te ontroeren. Bereid je popcorn voor en duik met ons mee in een reis door boeiende verhalen, adembenemende realisaties en adembenemende prestaties. Hier is onze eclectische en gepassioneerde selectie, om volop van te genieten.1 | Anatomy of a Fall van Justine Triet: DE Franse film die een hit is!


De enorme favoriet van het team van De Kleine Zebra is onbetwistbaar toegewezen aan Anatomy of a Fall van Justine Triet. Dit meesterwerk dompelt ons onder in een spannende juridische thriller waar een schrijfster geconfronteerd wordt met de beschuldiging van de moord op haar echtgenoot. De spanning stijgt naarmate het proces de complexiteiten van hun relatie en privéleven onthult, waardoor de kijker in spanning blijft tot de laatste seconde.
Wist je dat...


Justine Triet, geboren op 17 juli 1978, is een gerenommeerde Franse regisseur, scenarioschrijver en editor, afgestudeerd aan de École nationale supérieure des Beaux-Arts. Bekend bij het grote publiek sinds het Festival van Cannes 2013 met haar eerste lange film La Bataille de Solférino, heeft ze zich internationaal gevestigd door de Gouden Palm op het 76e Filmfestival van Cannes te winnen voor Anatomy of a Fall, waarmee ze de derde vrouwelijke regisseur werd die deze onderscheiding ontving. In 2024 maakte ze geschiedenis door de eerste Franse regisseuse te worden die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Originele Scenario, haar talent en unieke visie op cinema bekronend.


justine triet2 | Zonder al te veel verrassing, de tweede is… Oppenheimer van Christopher Nolan!


Oppenheimer, de laatste cinematografische epos van Christopher Nolan, heeft het publiek en de critici weten te boeien en onderscheidt zich als een must-see van dit awardseizoen. Deze fascinerende biopic verkent het complexe leven van J. Robert Oppenheimer, de vader van de atoombom, en vermengt op behendige wijze ethische dilemma's, wetenschappelijke rivaliteit en de belangrijke historische kwesties die hebben bijgedragen aan de creatie van het meest destructieve wapen in de geschiedenis.


oppenheimer

We hebben OOK de soundtrack van de film ADOREERD, beschikbaar op Spotify net hier > !


Christopher Nolan, een gerenommeerde Britse regisseur, staat bekend om zijn vermogen om complexe verhalen te verweven met indrukwekkende technische vaardigheid. Zijn filmografie, met successen zoals Inception en Interstellar, getuigt van zijn creatieve genie en innovatieve benadering van cinema. Oppenheimer is geen uitzondering, en heeft talloze nominaties ontvangen die de uitmuntendheid van zijn regie en productie benadrukken.3 | The Zone of Interest van Jonathan Glazer: terug naar het verleden...


In The Zone of Interest, Jonathan Glazer neemt ons mee naar het hart van de duisternis van de geschiedenis, binnen de familie van Rudolf Höss, commandant van Auschwitz. Deze gedurfde film onderzoekt de schokkende dichotomie tussen het streven naar een idyllisch leven door de familie Höss in hun huis naast het concentratiekamp en de onuitsprekelijke horror die zich op een steenworp afstand afspeelt. Door deze familiale lens, bevraagt de film de banaliteit van het kwaad en het menselijk vermogen om het onvoorstelbare te negeren om een schijn van normaliteit te bewaren.
4 | Een film vol liefde: Past Lives van Céline Song


Céline Song biedt ons met Past Lives een delicate en diepgaande verkenning van de thema's van liefde, lot en levenskeuzes. Dit ontroerende verhaal volgt het pad van twee zielsverwanten die door tijd en afstand gescheiden zijn, wiens wegen opnieuw kruisen in New York, jaren na hun scheiding in Zuid-Korea. Hun liefde, getint met melancholie en onuitgesproken woorden, bevraagt de ware aard van de banden die ons verbinden.


Voor degenen die op zoek zijn naar een vleugje romantiek, was Past Lives al aanbevolen door De Kleine Zebra als het perfecte filmidee voor een romantische avond tijdens Valentijnsdag. Zijn vermogen om de nuances van liefde en de spijt van niet genomen wegen vast te leggen, maakt het een ideale keuze voor gevoelige harten. We leggen alles hier > uit.5 | All your faces van Jeanne Herry: niet genomineerd voor de Oscars... maar wel voor de César!


Met All your faces, Jeanne Herry presenteert ons een diep ontroerende en menselijke film, die de programma's van herstelrecht in Frankrijk verkent. Door de ogen van slachtoffers en daders die proberen hun levens opnieuw op te bouwen door dialoog, werpt de film een empathische en genuanceerde blik op genezing en vergeving. De sterrencast, met Adèle Exarchopoulos, Leila Bekhti, Gilles Lellouche en Raphaël Quenard, brengt een onmiskenbare authenticiteit en emotionele kracht naar deze verkenning van de donkerste en helderste facetten van de menselijke ziel.
Van historisch drama tot juridische thriller, tot een transcontinentaal liefdesverhaal, onze selectie nodigt u uit om werken te ontdekken die ontroeren, bevragen en inspireren... Laat een beetje 7e kunst in uw dagelijks leven binnen :-)Goede film ♡