De Spiekpietjes zijn er weer!

06.11.2017

 De Spiekpietjes. Een nieuwe sinterklaastraditie De Spiekpietjes. Een nieuwe sinterklaastraditie

Het is bijna weer zover! Sinterklaas maakt zich klaar om met zijn stoomboot richting ons land te komen. Een hoogdag voor al onze kindjes! En om die leuke spannende tijd nog wat meer sfeer te geven en samen uit te kijken naar de grote dag hebben wij voor jullie: de superleuke boekjes van de Spiekpietjes.

Het begon allemaal enkele jaren geleden met het eerste Spiekpietjesboek, een leuk prentenboek dat ontstond in het hoofd en de hand van kinderboekenschrijfster Thaïs Vanderheyden. Haar boeken worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Thaïs is zelf mama van 4 kinderen en met de Spiekpietjes vulde ze een vraag uit haar eigen kindertijd in ‘Hoe komt de Sint aan zoveel informatie?’.

Het concept betrekt ouders bij het uitkijken naar het mooiste kinderfeest van het jaar, zonder onze Sinterklaas traditie geweld aan te doen en met een hedendaagse draai aan het eeuwenoude verhaal.

Want de Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Dat zijn kleine Zwarte Pietjes die elk jaar op de rug van een mereltje vertrekken vanuit Spanje naar alle kindjes over heel de wereld. Ze verstoppen zich bij de kinderen thuis of in hun klasje en bespieden de bewoners, kijken of ze braaf of eerder ondeugend zijn en wat ze op hun verlanglijstje hebben staan. Om dan uitgebreid uit te brengen verslag bij Sinterklaas met hun mini mobiele telefoontjes.

Spiekpietjes sinterklaas boekje pop

De boekjes zijn humoristisch, overvol en kleurrijk. Dankzij de leuke prenten valt bij elke voorleesbeurt iets nieuws te ontdekken en elk boek brengt je telkens opnieuw in een avontuur waardoor je weer wat meer over die gekke spiekpietjes bijleert.

Er zijn de prachtige voorleesboeken met harde kaft maar ook kleurrijke kartonboekjes voor de kleinste vriendjes van de Sint. Een telboekje om samen snoepjes te tellen of samen met de Sint alle Spiekpietjes te vinden in een fijn zoekboekje. En om het verhaal helemaal tot leven te laten komen is er ook het originele boek met een Spiekpietjes pop of kan je jouw favoriete boek kiezen en er een Spiekpietjes pop apart bij kopen. In elk geval: je kleine kapoenen zullen het fantastisch vinden!

spiekpietjes thais vanderheyden

Klaar voor een fantastische Sinterklaastijd dit jaar? Shop de Spiekpietjes avonturen hier!