designer-interview 101: Trine Andersen

21.02.2012
De kleine zebra blogt niet alleen over de leukste producten maar interviewt vanaf nu ook de mama’s en papa’s achter hippe (kinder)merken. Deze week hebben we een afspraak in Kopenhagen met Trine Andersen van het hippe Deense merk Ferm Living.Naam: Trine Andersen Leeftijd: 33 Kids: August, 3 jaar Woont in: Kopenhagen Ontwerpt voor: Ferm LIVING De producten van Ferm LIVING zijn bij de kleine zebra te koop: sinds 20101. Heb je een specifieke opleiding gevolgd? Ja, ik studeerde in Kolding waar ik de opleiding Design Manager in Communication volgde aan de International Business Academy.2. Hoe/wanneer ben je gestart met ontwerpen? Als klein meisje wist ik absoluut zeker dat ik modeontwerpster wou worden. Ik maakte een hele collectie lappenpoppen en ontwierp daar kleertjes voor. Mijn ouders hadden trouwens een kledingzaak dus ik groeide op tussen de rollen stof en de naaimachines. Het ‘echte’ designwerk startte in 2001 toen ik mijn eerste ‘serieuze’ job als Art Director bij een reclamebureau kreeg.3. Je ontwerpt spullen voor kinderen. Verloopt het ontwerpproces anders sinds je kinderen hebt? Absoluut, onze eerste kindercollectie vervolledigde het gamma in 2008. Niet toevallig het jaar dat August geboren werd. ☺4. Met wie zou je graag samenwerken? Hmm, om heel eerlijk te zijn… ik vind het geweldig om alleen te ontwerpen. Wel werk ik heel nauw samen met onze aankoper.5. Speelt eco/bio een rol? In welke mate hou je daar rekening mee bij het ontwerp? Ja, wij doen echt ons best om met duurzame en eerlijke materialen te werken en gebruiken ze dan ook zo veel mogelijk. We geloven dat heel veel mensen bereid zijn om net ietsje meer te betalen om bijvoorbeeld kinderspullen te kunnen kopen die uit biokatoen vervaardigd zijn. Dat is ook de reden waarom al onze spullen voor kids een GOTS-certificaat hebben. De Global Organic Textile Standard (GOTS) werd samen met een aantal belangrijke spelers, die zich bezighouden met standaardisering, ontwikkeld. De bedoeling is om wereldwijd erkende vereisten vast te leggen die de bio-status van textiel verzekeren. Van de oogst van het ruwe materiaal over het productieproces, dat zowel voor het milieu en de mens verantwoord moet verlopen, tot de labels die de consument betrouwbare garanties bieden.6. Waar droom jij van? Ik droom van een grotere showroom. Wat zou ik het geweldig vinden om een fantastisch appartement met een keuken, slaapkamer, kinderkamer, leefkamer enz te hebben en dat in te richten als showroom… Maar da’s jammer genoeg nog niet voor nu meteen… ☺