Een stressvrij 2024? Tips van De Kleine Zebra!

20.12.2023


Zijn alle ouders hier klaar om een bruisend nieuw jaar te beginnen vol energie? YES: 2024 belooft ultra cute te worden (zoals altijd met De Kleine Zebra!), maar wat als we het een beetje meer zen proberen te maken? We hebben tips samengesteld om het hele jaar door sereen en in balans te blijven. Dus, ready voor een extra relaxt avontuur? Laten we samen op deze welzijnsodyssee gaan waar elke dag een kans is om te stralen van positiviteit en fun1 | Waarom niet beginnen met mediteren? Je oase van rust met Headspace!


Meditatie is de nieuwe must-do voor een vredige geest. Het team van De Kleine Zebra stemt unaniem voor de app Headspace. Met sessies in Engels, Frans, Spaans, Portugees en Duits, is het de sleutel tot een zen dagelijks leven. Het is een deur naar een wereld van rust en sereniteit, een ware oase in de dagelijkse drukte. Meditatie helpt om te focussen op wat belangrijk is, en elke dag met meer rust aan te gaan.


headspace2 | Creëer je eigen rustbubbel met Yoga thuis


Stel je voor... de kinderen liggen in bed, en het is jouw moment! Een of twee yogasessies per week kunnen wonderen doen. Onze favoriet? Yoga with Kassandra, een Engelstalig YouTube-kanaal voor ontsnapping. Yoga is niet alleen een fysieke activiteit, het is een innerlijke reis naar meer vrede en harmonie. Het helpt om opnieuw verbinding te maken met jezelf, om los te laten en om beter te slapen.3 | Maak ruimte voor een gezichtsverzorgingsritueel


En als we het nu eens over beauty routines hebben? Als je nog niet begonnen bent, is nu het moment! Een dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine is niet alleen een schoonheidsgebaar, het is een self-care ritueel. De producten van Vita Verde en Bobone zijn onze favorieten voor een stralende, gelukkige huid. Zorg dragen voor je huid is ook zorgen voor je innerlijk welzijn. Het helpt om je beter in je vel te voelen, zelfvertrouwen te versterken, en de dag te beginnen met een gevoel van frisheid en vernieuwing.


bobone cosmetics4 | Wie kent Batch Cooking? Een revolutie in de keuken!


Ken je batch cooking? Deze geweldige methode bestaat uit het voorbereiden van de maaltijden voor de hele week in één keer. Het is een echte game-changer om tijd te besparen en kalm te blijven. Ontdek speciale batch cooking recepten op bbcgoodfood.com, een website boordevol smakelijke en praktische ideeën. Deze aanpak van koken verandert maaltijdvoorbereiding in een moment van creativiteit en ontspanning, vermindert dagelijkse stress en laat je elke hap met meer aandacht en plezier ervaren.5 | Een digitale detox: de sleutel tot geluk ;-)


In 2024, waarom niet af en toe een digitale detox inlassen? Of het nu een uur per dag of een dag per week is, afstand nemen van schermen maakt het mogelijk om opnieuw contact te maken met jezelf en je gezin. Het is de kans om onvergetelijke herinneringen te creëren en van het moment te genieten. Deze momenten van disconnectie zijn essentieel om een mentaal evenwicht te vinden, creativiteit te stimuleren en familiebanden te versterken. Ze helpen ons om de schoonheid van de kleine dingen te waarderen en het leven voller te leven :-)6 | Implementeer een lees- (of film-) ritme


Een klein (of groot) leesritme aanhouden, dat is de truc om in de mood van het lezen te blijven. En daarvoor is niets beter dan de app Goodreads. Deze app laat je toe om een oogje te houden op je lezingen (verleden, heden en toekomst), recensies te lezen en een Reading challenge in te stellen. Dus, let's go: duik in fantastische werelden, verken nieuwe ideeën en verrijk je geest. Lezen is een venster naar nieuwe horizonten, een manier om te ontspannen en te ontsnappen terwijl je comfortabel thuis blijft.


goodreads


Meer een filmfan? Doe hetzelfde met je filmritme dankzij de Engelstalige app Letterboxd :-)7 | Geef jezelf een endorfineboost: let's move!


Beweging is leven! Endorfines, vaak de gelukshormonen genoemd, worden vrijgegeven tijdens fysieke activiteit, waardoor je een gevoel van welzijn en vreugde krijgt. Door je lichaam te bewegen, of het nu door dans, een wandeling in de natuur, of zelfs een kleine jogging is, stimuleer je de productie van deze prachtige hormonen. Het is een natuurlijke manier om stress en angst te bestrijden, je humeur te verbeteren en je energie een boost te geven. Dus, trek je sneakers aan en gun jezelf deze kostbare momenten van geluk en vitaliteit. Bewegen betekent ook opnieuw verbinden met je lichaam, luisteren naar wat het nodig heeft en het beste geven.


gofluo8 | Stay focused: vink af in je kalender!


Dus... Uiteraard denk je "makkelijker gezegd dan gedaan!" en je hebt gelijk... Het is niet altijd eenvoudig om georganiseerd te blijven. Om deze tips in praktijk te brengen, stelt De Kleine Zebra voor om afvinkjes in je kalender te maken! Omdat het zo bevredigend is om kleine "" te zetten wanneer je iets gedaan hebt :-) Je kunt dus deze speciale OUDERS-kalender downloaden!


ouderkalender van De Kleine ZebraDaar heb je het, acht coole & praktische tips om van 2024 een extra ontspannen jaar te maken. Met een beetje wilskracht en een snufje organisatie kan elke dag een zen-avontuur worden :-) Laten we schattig blijven, laten we zen blijven!De Kleine Zebra, aan jouw zijde voor een buitengewoon 2024