Haal het circus in huis!

14.09.2017

Life is a circus!

En zeker met deze prachtige collectie ecologische posters van de Deense Michelle Carlslund. Wat een pareltjes! Stuk voor stuk geven ze elke kamer in huis - want hey je hoeft je niet te beperken tot de kinderkamer - net dat iets meer.

De vrouw achter deze mooie circustekeningen is illustratrice Michelle Carlslund. Als freelance illustrator en postermaker is Michelle altijd bezig met iets nieuws te tekenen. In haar studio in het centrum van Kopenhagen creëert ze met haar eindeloze creativiteit een geheel eigen wereld. Ze probeert steeds te tekenen wat ze voelt en elke tekening heeft een verhaal.

Haar eigen studio bestaat al 7 jaar en de speelse illustraties blijven komen. Zo verwelkomt ze met deze collectie jong & oud in een wereld van circus nostalgie vol vrolijk fietsende berenschattige olifanten en olijke acrobaten.

Haar illustraties zijn steeds speels, warm en nostalgisch, maar als je dichterbij kijkt zie je ook de verborgen boodschap voor groot en klein. Een beer die zich opkleedt en probeert aan te passen, een konijn dat achteloos poseert in de bek van een brullende leeuw…Michelle bekijkt dagelijkse dilemma’s met een glimlach en een dosis zelfspot. Een karaktertrek dat ze er erg waardeert bij andere en graag zelf uitspeelt.

Haar ontwerpen ontstaan op verschillende manieren, door te knippen en te plakken, tekenen of te schilderen... maar één ding hebben ze allemaal gemeen: het kleurpalet, het imaginaire universum en het goede verhaal! Wie goed kijkt ziet ook dat de ogen van de personages in haar illustraties bijna altijd gesloten zijn - iets herkenbaars en unieks maar eigenlijk gewoon begonnen bij het feit dat Michelle het moeilijk vond om de juiste ogen te tekenen.

pink bear poster michelle carlslund

gold foil posters michelle carlslund

Naast lief voor elk interieur is deze collectie posters ook nog eens lief voor het milieu. Elke poster is geprint op steenpapier. Een milieuvriendelijk alternatief voor gewoon papier, dat van kalksteen is gemaakt en de helft uitstoot ten opzichte van het productieproces van traditioneel papier. Steenpapier is sterk en waterdicht, heeft een matte finish en levendige kleuren.

"Ik vind dat er al bijna te veel dingen in de wereld zijn. Als ik er nog iets aan wil toevoegen dan wil ik dat graag zo duurzaam mogelijk doen. Het is moeilijk want groen zijn is zot duur. Maar ik ben er in geslaagd en ik probeer het vol te houden voor zo lang als het kan." - Michelle Carlslund

Ecologische circus posters Michelle Carlslund

Ga je voor de fietsende beren, de stoere acrobaten, of haal je de hele circus bende in huis?

Bekijk hier de hele collectie posters, de kans bestaat dat je ze allemaal wil maar ja... ze moesten maar niet zo mooi zijn ;-)