Geef een natuurlijke touch aan je interieur

30.04.2022

Ieder jaar wordt de periode vanaf 22 april (world earth day) tot eind mei uitgeroepen tot maand van de Aarde. De natuur breng je in je huis door te kiezen voor natuurlijke materialen, aardse trendkleuren, organische vormen … Ontdek samen met ons de interieurtrend van 2022 : een natuurlijk interieur.

Kies voor natuurlijke materialenIn een naturel interieurdesign mogen accessoires van natuurlijke materialen eigenlijk niet ontbreken. Maar voor welke natuurlijke materialen kies je voor je interieur? Een aantal voorbeelden zijn jute, riet, rotan, bamboe, en natuurlijk hout.

In een kinderkamer kan je bijvoorbeeld opteren voor een jute vloerkleed, een rieten poef en een houten kapstok. Hoewel de kleuren erg licht zijn, zorgen de accessoires van natuurlijke materialen voor een warme sfeer. Andere accessoires waar je nog aan kunt denken zijn een rotan stoel of een bamboe hanglamp.

Houten meubels maken een naturel look helemaal af. Hierbij valt te kiezen uit allerlei soorten hout, maar het mooiste zijn toch wel meubels van hout die zo min mogelijk bewerkt zijn, én niet onbelangrijk; onbewerkt hout is beter voor het milieu, super toch!interieur natuurAardetintenJe kan er bijna niet omheen: aardetinten zijn helemaal on trend dit jaar. De warme kleuren brengen niet enkel rust, maar geven de ruimte meteen ook wat extra pit. En het leukste aan deze trend? Het is supermakkelijk te combineren met de rest van je interieur!

Zoals het woord aardetinten of in het Engels Earth tones eigenlijk al omschrijft, bestaan aardetinten uit warme zachte kleuren van natuurlijke elementen. Denk aan aarde, zand, steen, klei, bladeren, noem maar op. Daar horen kleurentinten bij zoals bruin, groen, beige, taupe, oranje, geel, oker, roestkleur en grijs.

De reden waarom aardetinten erg populair zijn in het interieur, heeft vooral te maken met de sfeer van deze mooie kleurtinten. Aardetinten komen vaak voor in rustieke, natuurlijke en landelijke interieurs, maar ze kunnen in principe in elke interieurstijl gebruikt worden. Ze geven elk interieur een warme en zachte sfeer.

Kies je voor deze neutrale kleuren in een kinderkamer? Dan zal het enkel ten goede komen van je kleintje omdat je zo prikkels vermijdt. Zo kan je kleintje optimaal tot rust komen in zijn slaapkamer. Ook is het kleurenpakket genderneutraal, zo maak je van je kinderkamer niet per se een jongens- of meisjeskamer.

Vloeiende vormenTrendwatchers kondigden het al aan en we zien het al enige tijd overal om ons heen: organische vormen. Ze zijn helemaal hot in de interieurwereld en absoluut een keeper. Organische vormen zijn namelijk afkomstig van de natuur en roepen daarmee positieve associaties in ons brein op.

Vormen hebben, net als kleuren, dus direct invloed op ons gevoel. Zo geeft een interieur waarin alles geordend en rechthoekig is een strict en streng gevoel, terwijl organische vormen weer vriendelijke emoties activeren in ons brein. Ze zorgen voor kalmte en brengen sfeer dankzij de vloeiende vormen en lijnen. Deze positieve associatie is dus perfect voor een kinderkamer. Afgeronde zeteltjes, kussens en tafels zullen je kleintje zo in zijn bubbel brengen.

Je kan dus heel makkelijk de natuur in huis halen door te kiezen voor de juiste woonaccessoires. Wij bij de Kleine Zebra hebben een boontje voor het  hippe Nederlands decoratiemerk Kidsdepot. Ze kiezen voor natuurlijke materialen zoals rotan, zeegras en jute. Ook hun kleurenpallet past perfect binnen een op de natuur geïnspireerd interieur.

Voor leuke accessoires in natuurlijke materialen kan je terecht bij merken zoals NobodinozChildhome en Ferm Living. En maak het plaatje compleet door te kiezen voor een prachtig tapijt in aardetinten van Lorena Canals. Zo kies je voor duurzame en milieuvriendelijke producten, ecologie en duurzaamheid zijn namelijk hun stokpaardje.Ontdek hier onze woonartikelen>