Het beste kerstkoekjes recept ooit!

16.12.2021

Tel jij ook de dagen af tot KERSTMIS?

dagen
uren
minuten
seconden

In deze blog vind je een heerlijk recept voor kerstkoekjes om met de kinderen te maken. Ideaal om aan het eind van de kerstmaaltijd aan al je gasten te serveren met een kopje koffie of warme chocolademelk!



kerstkoekjes bakken met kinderen recept koekjes zelf maken



INGREDIËNTEN




250 g bloem
125 g suiker
125 g zachte boter
1 ei
1 snuifje zout
1 eetlepel kaneel
150 g poedersuiker
1 eiwit
voedingskleurstof




BEREIDING



Stap 1:

Doe de bloem, suiker, zout en kaneel in een grote kom. Voeg de zachte boter toe en meng met alles met je handen. Voeg dan het ei toe en meng tot je een glad deeg hebt. Wikkel in vershoudfolie en laat het mengsel minstens één uur rusten in de koelkast.

Stap 2:

Nadat het deeg heeft gerust, rolt je het uit tot een dikte van een halve centimeter. Neem je koekjesvormen en maakt  kerstmotieven met koekjesuitstekers. Leg de koekjes één voor één op een vel bakpapier. 

Stap 3:

Bak 10 tot 12 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven tot de kerstkoekjes licht gekleurd zijn. Laat dan afkoelen.

Stap 4:

Maak het glazuur door het eiwit en de poedersuiker te mengen. Verdeel het glazuur in zoveel kleuren als je wilt. Giet er vervolgens eetbare kleurstof bij om de gewenste kleur te verkrijgen.

Stap 5:

Doe het glazuur in een spuitzak en knip het uiteinde af om een kleine opening te maken. Daarna kunt je samen de koekjes versieren zoals je zelf wilt.



4 BAKTIPS voor kleine bakkers



kersttafel decoratiekersttafel decoratiekersttafel decoratie bakmateriaalkersttafel decoratie bakmateriaal




Handige koekjesvormpjes, een short of mini koksmuts: je kan het allemaal vinden in onze shop.

We hebben ook een hele reeks herbruikbare taartstaanders, originele cupcakesets, feestelijke borden en servetten in voor je kerstfeest.

Bij DE KLEINE ZEBRA vindt je alles om heerlijke koekjes en andere kerstlekkernijen te bereiden en om ze op de feesttafel te presenteren!



Laten we samen bakken