Het DNA van pull-allong hond Jim

11.01.2015

"It’s a cute toy, right ? Actually, there’s a lot of stuff hiding behind this Dachshund’s innocent appearance, making sure children and parents can trust him no matter what."- BRIO.

Sinds 1958 is Jim de favoriete pull-along hond van vele kinderen. Waarom? Kijk even mee naar het DNA van BRIO's liefhebber.Het eenvoudige, rond design van Jim voelt natuurlijk en speels aan waardoor peuters worden aangemoedigd om op ontdekking te gaan. Uiteraard gaat deze ontdekkingstocht gepaard met wat klungelen en botsen. Daarom bestaat Jim uit de beste materialen. Het merendeel van de hond is gemaakt uit beukenhout: sterk, glad, en duurzaam. Bovendien is de beukenboom niet bedreigd en wordt hij herplant, zo denkt Jim mee aan het milieu. Daarnaast zijn de oren van de hond gemaakt uit kunststof, want plastiek kan nog beter tegen onbezonnen spel dan hout.
Omdat kids vaak speelgoed in hun mond nemen, is de verf van Jim getest op de allerhoogste veiligheidsstandaarden. Er is niet alleen nagedacht over de veiligheid van de verf, maar ook over de kleuren. De pull-allong hond is in primaire kleuren geschilderd, want dat zijn de eerste kleuren die peuters leren kennen.Achter dit eenvoudig-ogend hondje zit veel denkwerk. En Jim is maar één voorbeeld uit de hele Toddler-collectie van BRIO. Houten speelgoed voor de allerkleinsten dat meegroeit van zitten naar kruipen tot de eerste stapjes. Ben jij klaar voor je eerste stap in BIRO's toddler-collectie?