Het is tijd voor minder !

02.10.2018

Iedereen is bezig met het maken van spullen. Het is tijd om minder te maken. Dat is wat Wishbone Design Studio probeert te doen sinds 2005. Het jaar waarin de iconische Wishbone Bike werd bedacht en de eerste prototypes door een familie uitgeweken Kiwi's werden gebouwd in de badkamer van hun New-York's appartementje.

Rich, de eigenaar van Wishbone Design Studio, is geboren en getogen in een klein dorpje op het platteland in Nieuw-Zeeland. Hij is dus niet bepaald wat je noemt een stadsjongen. Tijdens hun avontuur in New York woonde praktisch bijna 2 jaar in Central Park - op zoek naar ruimte en lucht. De eerste Wishbone Bike loopfiets werd dan ook geboren uit de wens om zijn kinderen te laten proeven van zijn eigen kindertijd. Want toen hij klein was, was het gras heel erg lang, de lucht was fris en ouders zaten niet altijd bovenop wat kinderen deden. Hij liep waar hij wou, fietste tot zonsondergang en kroop met een grote glimlach in bed na een waanzinnige dag.

Vandaag woont de familie weer in Nieuw-Zeeland en verkoopt haar producten aan beide kanten van de Evenaar, de Atlantische én de Grote Oceaan! Het geeft hen een goed gevoel. Maar ze dagen zichzelf steeds weer uit om producten te bedenken die jouw ervaring veranderen, comsumptie verminderen, een positievere impact hebben op het milieu en dat mensen dichter bij elkaar brengt.

Niet niks om zo hoog te mikken, nietwaar?

De Wishbone Bike loopfiets verandert uiteindelijk wanneer en hoe een kind leert rijden. Deze 3-in-1 loopfiets vervangt verschillende producten die je zou hebben gekocht, gebruikt en weggegooid voor je kind tussen zijn eerste en vijfde levensjaar.

Het idee om spullen te kopen die zo goed zijn, verandert je van binnen beetje bij beetje. Misschien ga je zelf nu meer naar buiten, of ga je met de familie lopen in plaats van de auto te nemen. Misschien kan je peuter zichzelf entertainen voor een half uur. De loopfiets kan doorgegeven worden aan elk van je kinderen, en je kan hem ook delen met anderen als zij er klaar mee zijn. Misschien moet je wel eens een onderdeel vervangen, en geniet je van die blik op het gezicht van je kind als je samen de herstelling maakt.

En hier is de lakmoesproef.

Misschien, heel misschien, weersta jij de verleiding om 'meer spullen te kopen' omdat alles wat je al hebt fantastisch en duurzaam is.

Happy Riding !

Wil je een Wishbone Bike voor je kroost kopen? De kleine zebra biedt tijdelijk een personaliseerbare naamplaat gratis aan bij aankoop van een Wishbone Bike Original of Recycled loopfiets ! Bekijk hier alle Wishbone producten !