Hoe kies je de beste boekentas voor je kind?

16.07.2021

Ga je voor een rugzak of een klassieke schooltas? Hoe kies je de beste schooltas voor je kind? In deze blogpost proberen we de verschillen tussen onze populairste modellen uit te lichten en je wegwijs te geven.Welke schooltas is de beste?Daar kunnen we direct op antwoorden en hebben we tegelijk geen antwoord op: de beste schooltas bestaat niet. Elke schooltas is anders maar vooral elk kind is anders. En bijgevolg zijn de noden anders. Gelukkig hebben we bij DE KLEINE ZEBRA een ruime tassencollectie om door te scrollen en jouw ultieme favoriet te vinden.

Want een fijne schooltas of rugzak maakt elke uitstap leuker, brengt herkenbaarheid, geeft stijl en is zal jouw kind elke dag van het schooljaar vergezellen naar elk avontuur, groot of klein.de beste schooltas voor je kind de kleine zebraHet is dus belangrijk om even stil te staan bij die keuze. Is stijl belangrijk? Ga je voor kleur of eerder iets dat bij elke outfit past? Wil je graag dat de tas mooi blijft zitten op de rug van je kleine wervelwind of ben je zeker dat de rugzak 5 keer per dag op de grond wordt gesmeten of altijd netjes wordt neergezet (welk kind doet dat? ;-) )

Al deze kleine details maken het kiezen van de juiste boekentas makkelijker. Als je je kind kent, weet je waarschijnlijk ook wel welke rugzak of schooltas de grootste hit zal zijn. Voor je je eigen voorkeur volgt of die van je kind. Is het wijs om even stil te staan bij het karakter van je kind en de dagelijkse activiteiten waar de schooltas ongetwijfeld altijd deel van zal uitmaken. Pas dan kan je perfect kiezen.De Kleine Zebra checklist voor de beste boekentasBij kleuters kan je kiezen tussen een compacte rugzak of meer klassieke schooltas. Op zich moeten ze enkel hun lunch, fruit en snackdoosjes meenemen, een drinkfles en misschien een knuffel of knuffeldoekje. Erg groot hoeven de kleutertassen dus niet te zijn. Dit is enkel ongemakkelijk voor je kind en beperkt de bewegingsvrijheid.

Wel handig is als je een tas kiest, is het materiaal. Wij hebben erg veel tassen in ons assortiment uit duurzame rPET. Oude plastic flessen die regecycleerd zijn in polyester. Dit is niet alleen lief voor de planeet. Het is ook een erg stevig en slijtvast materiaal (denk: boekentassen neersmijten ipv leggen) en als er een waterproof coating over zit wordt in de regen lopen ook geen enkel probleem. Kies je voor eejn stevige tas dan ben je zeker dat deze langer dan één trimester mee gaat en dat is een fijne gedachte.

kleutertas de kleine zebra boekentas schooltas rugzakOnze tip voor kleutertassen: een borstriempje. Dit zit soms standaard aan tassen - zoals bij FRESKTRIXIE of JEUNE PREMIER - maar kan ook apart aangekocht worden bijvoorbeeld van het merk STICKY LEMON. Het riempje met gesp zorgt dat de kleutertas mooi blijft zitten en voorkomt afhangende schouderriemen.de beste schooltas voor je kind de kleine zebraDe overgang van de kleuterschool naar de lagere school vereist altijd een aangepaste schooltas. Ook hier helpt het om naar je kind te kijken als je graag de beste keuze wil maken.

Heb je een actief kind dat dol is op rennen, ravotten en klimmen? Gaat je kind elke dag te voet of met de fiets naar school met al dat huiswerk op zijn of haar rug? Dan past een grote rugzak van ENGEL. of de Ergomaxx van JEUNE PREMIER het beste bij jouw profiel.de beste schooltas voor je kind de kleine zebraEen stevige rugzak is gericht op bewegingsvrijheid en op een gelijkmatige gewichtsverdeling. De Ergomaxx heeft bovendien een gewatteerde en verstevigde verstelbare heupgordel. Zo wordt 50% van het gewicht in de rugzak verplaatst van de schouders naar het bekken en wordt de rug van je kindje ontlast. Dankzij het verstelbare rugsysteem groeit deze ergonomische rugzak moeiteloos met je kind mee van een lichaamslengte van 100 cm tot 150 cm. Deze tas is dus een eenmalige investering gedurende de hele basisschoolloopbaan van je kind.

Kijk ook zeker naar de details van een tas: een extra vak als je meer spulletjes wil meenemen, zijzakjes voor een drinkfles als je kleintje vaak en graag drinkt...de beste schooltas voor je kind de kleine zebraHoud je van traditie en heb je een zwak voor design en kleur? Legt je zoon of dochter korte afstanden te voet of met de fiets af? Of wordt hij of zij elke ochtend voor de schoolpoort afgezet? Kies dan voor een medium schooltas - voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar - of een grote/maxi schooltas vanaf 8 jaar. We hebben tassen voor alle lagere schoolkinderen met plek genoeg voor alle schoolspullen en een lekker lunch.

Top merken als CARAMEL ET CIE en JEUNE PREMIER maar ook klein broertje JACK PIERS zit je helemaal goed om perfect uitgerust aan het nieuwe schooljaar te beginnen. We hopen dat we je met deze blogpost hebben geholpen bij het maken van de juiste keuze voor een mooie schoolcarrière op maat van je kind. Good luck!Kies een nieuwe boekentas >