Hoe organiseer je een Halloweenfeest?

11.10.2023


De Halloweenavond nadert snel, en met haar, de belofte van kippenvel, snoepjes en vooral... een superleuke avond! Stel je voor: de straten gehuld in een vreemde sfeer, kinderen die opgewonden zijn om snoep te verzamelen en huizen versierd in feestelijke kleuren. Dit jaar is De Kleine Zebra vastbesloten om Halloween nog stijlvoller en gedenkwaardiger te maken. Steek je pompoenen aan, want het wordt FANTASTISCH!



Eerste stap: kies je Halloweenkostuum


Zoals je zult begrijpen, is Halloween vooral een feest van verkleedkleren. En wat een genot om HET kostuum te zoeken dat indruk maakt! Voor een ultra-stijlvolle look gaan we voor een heks kostuum in roze of blauw fluweel van Meri Meri. Voor de jonge ridder is het kostuum van Souza for Kids perfect! Wil je een ongewoon kostuum? Kies een cape van het favoriete dier van je kind van Wild & Soft of een dinosaurus kostuum van Great Pretenders. Super schattig, toch?


Meri Meri heksen kostuum


Maar dat is nog niet alles! De Kleine Zebra is verheugd om de kostuums van het nieuwe merk Den Goda Fen te presenteren. Ja, we doen hier niets halfslachtig ;-) Ontdek het tovenaars kostuum in fluweel voor een mystieke look of een schattige leeuwencape voor baby's voor de schattigste brullen! Lees meer over deze wonderen op onze blog waar we dit merk deze week hebben gepresenteerd: hier >.


Den Goda Fen kinderkostuums



Tweede stap: tijd voor Halloween make-up!


Nadat je de meest stijlvolle verkleedkleding hebt gekozen, is het tijd voor de make-up die een eenvoudig kostuum verandert in een echt kunstwerk. Kippenvel gegarandeerd!



1 | Een makkelijke Halloween make-up: de ideeën van De Kleine Zebra :-)


De tijdelijke tatoeages zijn de supersterren van de gemakkelijke make-up. Waarom? Omdat ze leuk, makkelijk aan te brengen en te verwijderen zijn en zeer trendy. Ga voor tijdelijke tatoeages van Meri Meri met een Halloween thema of van DJECO om in de favoriete wereld van je kind te duiken: dinosaurus, eenhoorn, ruimte... En voor de kleintjes? De tatoeages van My Little Day zijn perfect en super schattig!


verkleedkleding en heksenhoeden met make-up



2 | Halloween make-up ideeën: voor nog meer plezier!


Een Halloween make-up hoeft niet ingewikkeld te zijn om succesvol te zijn. Hier zijn enkele makkelijke ideeën (te vinden hier > in het frans):

  1. Het kleine spookje: met witte schmink kleur je het hele gezicht van het kind. Vervolgens gebruik je zwarte schmink om twee grote cirkels rond de ogen en een open mond te tekenen. Super eenvoudig en schatting!

  2. De schattige pompoen: gebruik oranje schmink voor het gezicht en zwarte schmink om de typische pompoen-lijnen te tekenen. Vergeet niet de kleine groene blaadjes op het voorhoofd!

  3. De zwarte kat: een lichte beige basis en zwarte details voor de snorharen, neus en ogen zijn voldoende. Voeg wat glitters toe voor een nog hippere look!



De datum nadert... Dus, wat gaan we doen qua Halloween activiteiten?


Het is die tijd van het jaar! De straten beginnen te vullen met lichtgevende pompoenen, spinnen weven hun decoratieve webben in de huizen en de geur van snoep hangt in de lucht. Vraag je je af hoe je dit feest voor je kinderen kunt opfleuren? Zoek niet verder! De Kleine Zebra is hier om Halloween om te toveren tot een leuk, hip en ultrastijlvol avontuur. Hou je vast, want we hebben een heleboel geweldige ideeën voor je!



1 | Laat de Halloween tekeningen maar komen!


Eerst gaan we Halloween inkleuren! Stel je een wereld voor waar spoken, heksen en monsters tot leven komen door de tekeningen van je kinderen. Spannend, toch? En daarvoor hebben we precies wat je nodig hebt. Duik in onze geweldige PDF vol met Halloween tekeningen om in te kleuren. En met de super coole markers en stiften van Tiger Tribe, of de levendige kleurpotloden van DJECO, zijn je kleine kunstenaars klaar om angstaanjagend schattige meesterwerken te creëren. Dus, klaar voor een explosie van kleuren?



1 | Maak plaats voor Halloween tekeningen!


Eerst beginnen we met het inkleuren van Halloween! Stel je een wereld voor waar spoken, heksen en monsters tot leven komen door de potloodstreken van je kinderen. Spannend, toch? En daarvoor hebben we precies wat je nodig hebt. Duik in onze geweldige PDF vol met Halloween tekeningen om in te kleuren. En met de super coole markers en stiften van Tiger Tribe, of de briljant gekleurde potloden van DJECO, zijn je kleine kunstenaars klaar om angstaanjagend schattige meesterwerken te creëren. Dus, klaar voor een explosie van kleuren?


kind dat kleurt



2 | Wat dacht je van een Halloween knutselwerk? Met een mooie Halloween pompoen!


Houden je kinderen van knutselen? Geweldig! Hier is een leuke activiteit om een Halloween pompoen te maken zonder je handen vuil te maken: de pompoen van eierdozen!

  1. Knip een rij van drie vakjes uit een eierdoos.

  2. Verf de vakjes in oranje. Laat ze drogen.

  3. Voeg met een zwarte marker een griezelig gezicht toe. Griezelige glimlachen, spiraalogen, alles mag!

  4. Maak aan elke kant een klein gaatje en voeg een touwtje toe om een handvat te maken.


Daar heb je het, een originele en ecologische decoratie! Dit leuke idee is te vinden hier > in het frans.


Halloween pompoen knutselwerk



3 | Voor Halloween kunnen we ook een familiefilm kijken :-)


De rillingen, de vreugde, de magie en... de popcorn! Halloween is het perfecte moment voor een familiefilmavond. Ja, tussen de snoepjes en grapjes door, nemen we een stijlvolle pauze voor het scherm. En het beste van alles? Je hoeft niet urenlang te zoeken naar de perfecte film. De Kleine Zebra heeft het werk al voor je gedaan. Dus maak het jezelf gemakkelijk, zet je pompoenslingers aan en bereid je voor op super leuke momenten!

  1. Coco (2017 - beschikbaar op Disney+): Miguel, een jongen gepassioneerd door muziek, bevindt zich in de Wereld van de Doden. Een kleurrijk avontuur waarin hij het belang van herinneringen en familie ontdekt.

  2. Coraline (2009 – beschikbaar op Netflix): Coraline ontdekt een parallelle wereld waar alles perfect lijkt. Maar achter die perfectie schuilt een duister geheim.

  3. The Nightmare Before Christmas (1993 - beschikbaar op Disney+): Jack Skellington, de pompoenkoning, wil de vreugde van Kerstmis brengen naar Halloween Town. Het resultaat? Een mooie puinhoop!

  4. Hotel Transylvania (2012 – beschikbaar op Amazon Prime): Dracula heeft een verborgen hotel waar monsters komen ontspannen ver weg van mensen. Maar wat gebeurt er als een mens dit geheime toevluchtsoord ontdekt?



De kers op de taart: ons Halloween recept van het jaar ;-)


Wie zei dat Halloween alleen bedoeld was om te griezelen? Bij De Kleine Zebra denken we ook aan lekker smullen. En wat is er beter dan chocolade cupcakes! Hier is HET ultrasimpele en leuke recept voor geweldige cupcakes:

  1. Voorbereiding: Verwarm uw oven voor op 180°C.

  2. Mix: meng in een kom 150 g suiker, 3 eieren, 150 g gesmolten boter, 3 eetlepels melk en 1 zakje vanillesuiker.

  3. Chocolade: voeg 100 g gesmolten chocolade en 150 g bloem toe. Meng goed tot een glad beslag.

  4. Bakken: vul je cupcakevormpjes tot driekwart en bak gedurende 20 minuten.

  5. Decoratie: decoreer de afgekoelde cupcakes naar wens. Voor een super stijlvolle look, overweeg de cupcake kits van Meri Meri.


Vind het hele recept hier > hier in het frans.


cupcake kits voor halloween van Meri Meri



Halloween is meer dan alleen snoep en kostuums. Het is een moment van delen, lachen, ontdekken en genieten. Met deze kostuums, make-up ideeën, leuke tekeningen, films en dit recept, ben je klaar voor een onvergetelijk feest. De Kleine Zebra wenst je een superleuk, stijlvol en smakelijk Halloween :-) !



ALLES VOOR HALLOWEEN >