Kleurrijk + beestig + (h)eerlijk = Coq en Pâte!

22.01.2018

coq en pâte rugzak tas etui koffer

Coq en Pâte is een merk vol eye-catchers. Dieren spelen de hoofdrol in deze (h)eerlijke collectie vol bonte kleuren en grafische prints. Al hun producten - van XL bavetten, over portemonnee'tjes tot zalige rugzakjes en turntasjes - worden in India gemaakt uit biologisch katoen en met groot respect voor de mensen, de dieren en hun omgeving. Zo willen ze een klein deeltje uitmaken van fabrikanten die bewust begaan zijn met ons milieu, en ook met de toekomst van onze kinderen.

Hun SOS Save the Species-collectie gaat nog een beetje verder en is er speciaal om kinderen vertrouwd te laten raken met bedreigde diersoorten en dieren in nood. Want deze mogen niet verloren gaan in de toekomst en de toekomst: dat zijn onze kinderen. Zo is de cirkel rond!

coq en pate sos save the species collectie

coq en pate pooldieren collectie sos

Alle illustraties zijn van de hand van MIBO. Ze zijn stuk voor stuk geïnspireerd op paper animals en bedreigde diersoorten. De prachtige zebra op hun schattige rugzak is dan ook geen gewone zebra maar een illustratie van de Grévy zebra, een bedreigde zebrasoort uit de drogere streken van Kenia en Ethiopië. Het sneeuwluipaard is de meest iconische diersoort uit de bergen van Centraal-Azië, die helaas bijna nooit meer gezien wordt in het wild en met uitsterven bedreigd is. De tijger is een Sumatraanse tijger waar er nog maar 800 van in het wild leven en dan zijn er nog de zeeschilpadden, dolfijnen, walvissen, gorilla's .... Meer dan 20 verschillende dieren kregen een plaats in deze speciale collectie vol dieren in nood.

Bio is beautiful is dus echt geen holle baseline. Door een product van Coq en Pâte te kopen steunt je meteen ook de bedreigde dieren, letterlijk en figuurlijk. Coq en Pâte staat immers een deel van elk item dat verkocht wordt af als steun voor Save our Species. Dit prachtig initiatief is de organisatie waarnaar de collectie vernoemd is en die strijdt voor het behoud van bedreigde soorten overal ter wereld.

Leer je kinderen op een fijne manier bewust worden voor het milieu. Kies jouw favoriet uit deze beestige collectie hier.

etui pennenzak pingiun Coq en Pâte

Wil je graag meer weten over Save Our Species bekijk dan onderstaand filmpje:

Te ontdekken