Heerlijk pretend play met Great Pretenders

27.01.2023

carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebra

Bij De Kleine Zebra houden we van merken met een verhaal. Merken zoals GREAT PRETENDERS! Dit Canadeese verkleedmerk is de start van menig kinderfeestje en mag zeker niet ontbreken in jullie verkleedkoffer.

Zoals vaak bij kindermerken start dit merk vanuit de ouder die niet vond wat ze zocht. Er was een moeder die zich zorgen maakte over het gebrek aan leuk en fantasierijk speelgoed voor haar kinderen. Joyce Keelan begon aan haar ambitieuze reis om creatief speelgoed te maken dat perfect past bij de fantasie van kinderen. 30 jaar later zijn haar inspanningen uitgegroeid tot het lifestyle merk Great Pretenders!De believes van GREAT PRETENDERSBij Great Pretenders geloven ze dat dressing up zoveel meer is dan een kostuum aantrekken. Door te doen alsof ontwikkelen kinderen hun verbeelding en wordt hun creatief denkvermogen aangesproken. Doen alsof ontwikkelt dan weer communicatieve vaardigheden en een kan een uitlaatklep vormen voor het uiten van gevoelens en angsten.carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebracarnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebraDe GREAT PRETENDERS verkleedkostuums, capes en outfits worden ontworpen door hun eigen ontwerpers in Canada. Handgemaakt met kwaliteitsstoffen, versieringen, bloemen en accessoires. Van elke strik tot elke stekel, alles wordt met de hand geselecteerd om ervoor te zorgen dat de kostuums onberispelijk zijn gemaakt.carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebraWat is Pretend Play / rollenspel?Zowel bij GREAT PRETENDERS als bij DE KLEINE ZEBRA zijn we er vast van overtuigt dat rollenspel en pretend play onmisbaar zijn tijdens het opgroeien en de kindertijd. Het is zoveel meer dan alleen maar plezier maken. Studies hebben aangetoond dat kinderen die van jongs af aan regelmatig rollenspelletjes spelen, een boost krijgen in leren en hun ontwikkeling. Ze hebben beter ontwikkelde essentiële levens- en leervaardigheden.

Kinderen leren namelijk door te observeren, te verbeelden en te doen alsof, en ze hebben er nog plezier in ook! Je ziet hen voor je ogen een steen nemen en hem veranderen in een auto of een kartonnen doos in een kasteel. Na verloop van tijd zal je kind steeds beter worden in het gebruik van voorwerpen om iets anders voor te stellen en in het maken van bewegingen en handelingen met die voorwerpen.

In deze blog zetten we even kort alle voordelen van doen alsof voor je kind op een rijtje. Zodat je weet waarom verkleden, doen alsof en elke dag spelen zo van cruciaal belang is.carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebraEnkele voordelen van rollenspel:

       1/ Helpt bij de ontwikkeling van zelfexpressie

Tijdens het doen alsof, speelt je kind verschillende scenario's na. Al spelend kunnen ze zich uitdrukken, nieuwe regels bedenken en hele nieuwe werelden tot leven laten komen. Bovendien kunnen ze door verschillende scenario's na te spelen interacties naspelen of uitzoeken hoe ze daar het beste op kunnen reageren. Dit bevordert de zelfexpressie van kinderen.carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebra

       2/ Leer ze creatief te denken

Doen alsof is ook een geweldige manier om het creatief denken te ontwikkelen. Als ze met anderen spelen, kunnen ze hun verbeeldingskracht gebruiken en nieuwe scenario's bedenken terwijl ze spelen. En omdat doen alsof spel een open einde heeft, worden kinderen gedwongen creatief na te denken en verhalen en eindes te bedenken, wat hun creativiteit nog meer stimuleert.

    3/ Communicatie skills en zelfregulatie verbeteren

Rollenspel is ideaal om samen met anderen te doen. Als ze doen alsof ze een leraar, astronaut, boer of kok zijn, zullen ze geleidelijk leren dat communicatie de sleutel is om de magie gaande te houden. En als ze gefrustreerd raken over hun vrienden of over zichzelf, leren ze hoe belangrijk het is om hun emotionele reacties te reguleren.

    4/ Het probleemoplossende denken groeit

Problemen oplossen is een belangrijk onderdeel van doen alsof, omdat veel scenario's daarop gebaseerd zijn. Als je kind bijvoorbeeld een een verkleedkostuum nodig heeft om een scène tot leven te brengen, moet het snel uitzoeken wat goed bij de rol past.

En dat wil niet zeggen dat je een tonnenvracht aan accessoires voor handen moet geven. Een ridder heeft dan wel een zwaard nodig maar een stok lijkt daarop. Een prinses heeft een kroon nodig en die kan je snel van papier maken. Problemen oplossen helpt je om een eindeloze fantasie te hebben, of een eindeloze fantasie om problemen snel op te lossen ;-)   carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebra   5/ Socialer en zelfstandigerDoor te doen alsof, leert je kind hoe het goed met anderen kan spelen. Het zal leren hoe te delen en om de beurt te werken terwijl het samen aan scènes werkt. Dit zal haar ook de beste manieren leren om met anderen om te gaan. Al doende ontdekt zij de waarde van medeleven en empathie.

Bovendien bevordert doen alsof ook de onafhankelijkheid. Terwijl je kind speelt, gebruikt het zijn verbeelding, neemt het risico's en neemt het beslissingen die juist voelen zonder al te veel na te denken of te plannen. Dit helpt je kind zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en zelfstandigheid te ontwikkelen.

   

   6/ Rennen, duiken, vangen ...

Afgezien van de vele cognitieve voordelen van doen alsof, is het ook belangrijk te bedenken dat de meeste scenario's voor doen alsof heel fysiek zijn. Dit maakt het een geweldige manier voor kinderen om te bewegen.

Spelletjes zoals ridder die een draak moet vangen of de politie die overvallers klist, laten je kleintje rondrennen en hun grove motoriek verbeteren. Aan de andere kant helpen verkleedspelletjes, accessoires aandoen, verwisselen van verkleedkostuum ook de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Win win!

   7/ 10 voor taal

Als je naar je kind(eren) luistert terwijl het doet alsof, zal je vaak instant glimlachen. Ze gebruiken plots woorden en zinnen waarvan je niet dacht dat ze die kenden! Misschien hoor je ook wel je eigen woorden die je vaak tegen je kind zegt terug terwijl het speelt. Ze kunnen hun ouders of hun leerkracht perfect imiteren, en als ze dat doen, beginnen ze de kracht te begrijpen van het gebruik van taal om ideeën over te brengen.

Dit legt de basis die jouw kind later zal helpen het verband te leggen tussen gesproken en geschreven taal, wat belangrijk zal zijn wanneer het begint met leren lezen.carnaval outfit great pretenders doen alsof pretend play de kleine zebra

Ben je helemaal mee? Dan ben je vast even blij als ons dat carnaval eraan komt, het uitgelezen moment voor kinderen om te zijn wie of wat ze maar willen. Een leuke verkleedoutfit kan de perfecte ingang zijn naar een wereld van fantasierijke spel.

Als je kind zijn verbeelding de vrije loop laat tijdens het verkleden, zijn er geen grenzen aan wat hij kan doen - en het plezier houdt nooit op!Kies je GREAT PRETENDERS outfit >Te ontdekken