Ontdek de zalige zachtheid van biokatoen met Mushie

16.06.2022

Biokatoen heeft een speciaal plaatsje ingenomen in ons (mama)hart. Want ook met de kleding van onze mini mensjes willen we een stap zetten naar een wereld met nog meer duurzame kleding. Biokatoen is trouwens niet alleen beter voor het milieu, het heeft ook voordelen voor jou. Het trendy merk Mushie heeft dit helemaal begrepen en verwent ons met hun wondermooie newborncollectie uit biokatoen.



Mushie



Wat is biokatoen?



Dat Mushie biokatoen gebruiken in hun babycollectie, daar mogen ze trots op zijn! Maar wat is dat nu juist? En wat is het verschil tussen bio- en gewoon katoen? Zoals de naam al doet vermoeden wordt biologisch katoen geteeld volgens de norm van de biolandbouw. Bij de productie worden dus geen schadelijke pesticiden of chemische producten gebruikt en wordt er continu gezocht naar biologische vervangers.



Mushie



Voordelen van biologische kleding voor jou



Biokatoen is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld standaard katoen, maar ook jij hebt voordelen van biokatoenen kleding. We sommen de belangrijkste pluspunten even voor je op:



Mushie



Geen getrek en gesleur met biokatoen



Biokatoen geeft niet alleen handig mee bij het aan- en uitdoen, de body’s en andere kledij sluiten ook mooi aan. Kleintjes zullen dol zijn op de extra zachte rib tricot, en zich met plezier laten omwikkelen met de zaligheid van Mushie. Dat is weeral een zorg minder bij het aankleden.



Mushie



Zelfs na vele wasbeurten blijven biokatoenen kleertjes mooi



Iedereen hoopt natuurlijk dat de kleren die je koopt voor je kleintje er lang uitzien zoals dat moment dat je ze eerst aandeed. Niemand wil dat ze na enkele wasbeurten hun vorm verliezen of dat de kleur gaat vervagen. Vlekken zijn jammer genoeg onvermijdelijk. No worries! Met het biokatoen van Mushie hoef je je geen zorgen te maken over afgewassen kleuren en kleren die niet meer mooi aansluiten.

Eco-katoenen kleding was je namelijk zonder problemen, want zelfs na regelmatig wassen blijft deze ecologisch verantwoorde stof mooi. Net zoals gewoon katoen was je biokatoen op 30°C. En kies je voor een kort wasje? Dat is zelfs nog beter voor het milieu!



Mushie



Biologisch katoen is zacht voor de huid



Biokatoen voelt zalig zacht aan en is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de huid! Doordat de boeren bij de productie geen pesticiden gebruiken, blijven er dus ook minder schadelijke stoffen achter in de kleding van jouw cutie. Hierdoor is de stof huidvriendelijker dan gewoon katoen. Geen roodheid, jeuk of irritatie meer, de zachtheid van de babyhuid blijft behouden.



Mushie



Biokatoen is on trend



En, misschien nog het leukste, je mini ziet er gewoon geweldig uit in deze biokatoenen newborncollectie! Check die leuke en hippe kleurtjes, je kleintje is al helemaal fashionable vanaf de geboorte. 100% cuteness verzekerd!



Mushie



Check de Mushie textielcollectie >