Peppa: handmade in fair trade!

12.09.2014
Ken je Peppa al? Het is een collectie van unieke, handgemaakte lappenpoppen in natuurlijke materialen. De poppenhoofdjes zijn gevuld met schapenwol, een natuurlijk product wat zeer snel geuren opneemt: van thuis, van mama en papa, van dingen die een kind vertrouwd zijn. De Belgische Peppa lappenpoppen worden bovendien ontwikkeld in een fair trade atelier in India, wat vrouwen uit de sloppenwijken een minimum inkomen garandeert.

Handmade in fair trade

De idee achter de Peppa lappenpoppen werd ontwikkeld door het Belgische Babylonia, een importeur van baby- en kinderproducten Babylonia. Twaalf jaar geleden besloten zij samen te werken met een fair trade atelier in Indië. Daar leerden professionele poppenmakers vrouwen uit de sloppenwijken in het atelier hoe ze, met natuurlijke materialen, poppen maakten die de fantasie van kinderen stimuleren. Geen gemakkelijke opdracht, want poppen maken is een vak apart.Babylonia koos er niet alleen voor de Peppa lappenpop te produceren in een fair trade atelier, de Peppa pop wordt bovendien sinds kort ontwikkeld uit 100% ecologische materialen die lokaal beschikbaar zijn, zodat de productie ook de lokale economie ten goede komt.

Een pop met de geur van mama en papa

Daarnaast hebben de Peppa lappenpopjes nog een bijzonder eigenschappen. De hoofden van de popjes zijn gevuld met schapenwol. Dit natuurlijke materiaal neemt snel geuren op, wat een geruststellend effect heeft op pasgeborenen en baby’s. De pop ruikt al snel naar thuis, naar mama en papa, naar alles wat vertrouwd is. Dat maakt de Peppa lappenpop ideaal als knuffelpop die overal mee naartoe gaat, want ze geeft kinderen een vertrouwd gevoel.Ben je helemaal overtuigd van deze opmerkelijke collectie? Shop Peppa hier![oqeygallery id=174]