Retro kinderspeelgoed met Franse chic

23.10.2013

In een klein Frans dorp, genoemd naar een vervallen molen, maakten een twintigtal kunstenaars en handarbeiders 40 jaar geleden een houten auto en een lappenpop die zo populair werden, dat ze besloten een merk uit de grond te stampen met retro kinderspeelgoed. Het merk kreeg de naam van het dorpje: ‘Moulin Roty’.

Het opvallend leuke speelgoed heeft ook 40 jaar later nog steeds die Franse charme uit vervlogen tijden. Een schaduwspel, een caleidoscoop, loopwagens en lappenpoppen, Monsieur Marcel en Madame Constance, koffertjes voor ontdekkingsreizigers en koffertjes voor botanisten, poppenkastpoppen, metalen tollen, knikkers en houten loopfietsjes, … Moulin Roty ontwerpt en produceert kwalitatief speelgoed met Franse chic: mooi om te krijgen én om weg te geven.

Moulin Roty ontwerpt verschillende collecties speelgoed, knuffels en decoratie voor kids van 0 tot 12 jaar. Maar de meest bijzondere is toch wel ‘Mémoire d’Enfant’: speelgoed van vroeger in een romantisch kleedje, wat ouders doet wegdromen over hun eigen kindertijd.

‘Les Jouets du Moulin’, ‘Les Mask’ottes’, ‘Les Petites Merveilles’, ‘Les Parisiennes’ en ‘Les Popipop’ zijn authentieke collecties vol bijzonder speelgoed dat heel veel ruimte laat voor de verbeelding van het kind. “Des petits riens pour jouer à de grandes choses, s'inventer mille et une merveilles!”

Met sprookjesachtige thema’s als vertrekpunt, schept Moulin Roty hier een fantasiewereld die kinderen mee op reis neemt. Kortom, jeugdsentiment voor (groot)ouders, spelplezier voor moderne kids!

Speel er hier op los!

[oqeygallery id=110]