Samen met de kids relaxen!

12.08.2014
Het nieuwe kletsboek van Gezinnig is lekker rustgevend... Relaxklets! is een doeboek voor kinderen en ouders met yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Ideaal om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken! Relaxklets! laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness.Zo worden 46 yoga-houdingen in beeld gebracht met heldere fotografie. De praktische oefeningen zijn stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren. Daarnaast zijn alle oefeningen voorzien van vragen om samen met je kind verder te kletsen!

Hoe ga je aan de slag met Relaxklets! ?

Het boek is opgedeeld in 5 thema's waaruit je kan kiezen, naargelang in welke mood je bent:
  • Ontspannen: YOGA Bij yoga gaat het om 3 dingen: je lichaam, je geest en je ademhaling. Door verscheidene oefeningen leer je die 3 dingen met elkaar verbinden en je zal merken dat yoga helpt om rustig te worden. Niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook op andere momenten!
  • Hoofd leegmaken: MEDITATIE Luiser naar een (fanatasie)verhaaltje en trek je terug in je eigen wereld. Van meditatie kan je goed slapen en word je rustiger! Daarnaast kan meditatie ook helpen om je beter te concentreren.
  • Spieren losmaken: MASSAGE Bij een massage wrijft, klopt en kneedt iemand je spieren. Zo gaan je spieren ontspannen en wordt je lichaam lekker soepel. Je wordt je van je eigen lichaam bewust en dat is goed voor het zelfvertrouwen!
  • Gek doen, iets moois maken of lekker genieten: ACTIEF & CREATIEF Bij ACTIEF doe je een spelletje met je zintuigen of een emotiespel waarbij concentratie heel belangrijk is. Je leert om je op maar één ding te richten. Dat heet ook wel mindfulness. Kies CREATIEF wanneer je zelf iets wil maken of bedenken. Zo leer je situaties van verschillende kanten bekijken!
Elke pagina heeft een kleur en die kleur staat voor één van de 4 seizoenen. Zo kan je heel het jaar lang de fijnste oefeningen uitvoeren! Relaxklets! is geschikt voor heel het gezin en bij elke oefening staat de leeftijd vermeld: 2+, 4+, 6+ of 8+.Het boek is geschreven door kinderyogadocente Florien van der Aar en Michal Janssen, schrijfster van de kletsserie en educatief auteur van lesmethodes voor het basisonderwijs. Het boek is niet alleen goed geschreven, maar dankzij grafisch ontwerpster Juliette Verberne ziet het er ook super uit!Wil je samen met de kids relaxen? Shop dan hier Relaxklets! Hieronder vind je alvast een kleine sneak peek zodat je al wat kan oefenen :)