Rollebolle met Haba Kullerbü

14.11.2017

Knikkerbanen, ze spreken tot de verbeelding van elk kind en zorgen voor heel wat speelplezier. Alleen valt de kwaliteit soms tegen, waardoor ze niet zo stevig zijn voor kinderhandjes of zijn de knikkers toch nog net iets te klein en gevaarlijk voor de kleinste knikkerbaan-fans. Gelukkig is er een super toffe oplossing met het Kullerbü-speelsysteem, weeral een fantastische uitvinding voor kinderen, van Haba.

Het houten speelsysteem bestaat uit kleurrijke knikker- en speelbanen voor grote handige knikkers (diameter van 4,6 cm) in verschillende materialen maar ook voor autootjes in de meest bonte kleuren. De auto's hebben een vliegwiel, die door een duwtje zelfstandig beweegt en de knikkers passen er perfect in en rijden graag mee. Alles glijdt vlot naar beneden en is van de beste kwaliteit, zoals we al jarenlang van Haba gewoon zijn.

 Kullerbu knikkerbaan Haba

Het Kullerbü-speelsysteem is kleurrijk, veelzijdig en uitbreidbaar. Je kan starten met een simpele set en uitbreiden wanneer er nog eens een cadeau momentje is. Of je kan ineens voor een grote set gaan, in ieder geval ben je vertrokken voor jaren van speelplezier. En als de knikkerbaan langer of hoger moet worden, zijn er de handige Kullerbü-uitbreidingssets, daarin zit extra bouwmateriaal zoals zuilen, rechte baanstukken, bochten en verbindingsstukken. Met de houten zuilen van verschillende hoogtes loopt alles kei vlotjes en pakken de knikkers lekker veel snelheid.

Door hun grote onderdelen, die niet ingeslikt kunnen worden, bieden ze kinderen vanaf 2 jaar al veilig speelplezier. Ook oudere kinderen vinden Kullerbü vast interessant en spannend, aangezien de Kullerbü-elementen met leuke effecten en mooie illustraties flexibel onderling gecombineerd kunnen worden. Dat stimuleert de creativiteit en fantasie van de kinderen en zet hen aan tot experimenten.
Omdat de kleine bouwmeesters het liefst meteen beginnen te spelen, hebben onze ontwerpers een systeem ontwikkeld waardoor de opbouw letterlijk kinderspel is. Dankzij het handige kliksysteem kunnen kinderen zelf constructies maken die goed blijven staan en de verschillende Kullerbü-banen kunnen op een flexibele manier met elkaar verbonden worden wat zorgt voor lekker veel afwisseling tijdens het spelen. Elke verpakking toont een opbouwvoorbeeld voor de desbetreffende Kullerbü-baan. Deze opbouw is door de ontwerpers tot in de kleinste details uitgedokterd en natuurlijk werd ook de speelpret ervan grondig getest. Het is echter slechts één van de talloze mogelijkheden om de baan op te bouwen, het zijn de kindjes zelf - en de meespelende mama en papa - die beslissen welke weg de knikkers door de bontgekleurde speelwereld te wachten staat. Als bron voor inspiratie zijn er nog extra combinaties samengesteld, die de flexibiliteit van het Kullerbü-speelsysteem nog meer in de verf zetten.

Kullerbü is een perfecte combinatie van houten en kunststof onderdelen, waarbij bewust de voordelen van elk materiaal worden benut. De verschillende onderdelen zijn gemaakt uit beukenhout, triplexhout en kunststof. Sinds 2010 hebben de houten producten van Haba het PEFC-certificaat. Dat bewijst dat ze hout uit duurzame bosbouw in Duitse bossen gebruiken. Het triplexhout wordt geïmporteerd en is eveneens uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde aanplantingen en zo kunnen ze garanderen dat dit leuke speelsysteem duurzaam speelgoed voor de hele kindertijd – en veel langer – is.

Insteken, klikken, klaar! Treed hier binnen in de Kullerbü-wereld.