TOG - waarde, wat is dat?

26.09.2022

Wat betekent TOG waarde? 


Hoe kleed je een baby aan voor de nacht?
Veel ouders worstelen ermee. Doe je een body en slaapzak aan, een pyjama met of zonder voetjes, een dekentje erover of toch niet?
Eigenlijk is het simpel en dankzij de TOG waarde nog simpeler: de kamertemperatuur vertelt je samen met de TOG waarde van de slaapzak van je kleintje hoe je hem of haar moet aankleden voor het slapengaan.
Gedaan met voelen aan het nekje en geen klamme kindjes meer die zwetend wakker worden.slaapzak slaapzakken inbakerzak inbakerzakkenTOG - waarde is dus een technisch hulpmiddel om jouw kindje veilig te laten slapen. Het is een puntensysteem voor de isolerende kwaliteit van bedtextiel.
De afkorting TOG staat voor Thermal Overall Grade en geeft aan in hoeverre de lichaamswarmte vast wordt gehouden in bijvoorbeeld slaapzakken en dekens.
Hoe kouder de temperatuur in het kamertje, hoe hoger de TOG waarde. Hoe dikker de slaapzak, hoe meer laagjes je je baby mag aandoen.
En dan zijn we (hopelijk) vertrokken voor een rustige nacht. 


inbakerzak inbakerslaapzak slaapzak slaapzakkenOm ervoor te zorgen dat je kindje zijn eigen lichaamstemperatuur tijdens de slaap kan regelen, raden we aan om je kleintje zo veel mogelijk slaapkledij aan te doen uit natuurlijke vezels, zoals organisch katoen, bamboe en merino. slaapzak inbakerzak slaapzakken inbakerzakkenEen TOG-gradatie loopt van 0.1 en 0.2 in de warmste dagen van het jaar tot maximum 3.5 voor de koudste dagen van het jaar. Zo hoeft het slaapritueel van je kleintje niet te veranderen. Dankzij het schema kan je zien welke slaapzak je combineert met welke slaapkledij.


Deze TOG - tabel brengt duidelijkheid: 

tog slaapzak tog waarde slaapzakken inbakerzakken slaapkamer kinderkamerOp onze website vind je een heel aanbod aan slaap- en inbakerzakken van JOLLEIN, FRESK, NOBODINOZLÄSSIG en ERGOPOUCH
Indien we de TOG - waarde kennen staat deze vermeld in de beschrijving.
Wij zijn fan en jij vast ook want geef toe nachtrust is veel te kostbaar voor iedereen!


slaapzakken slaapzakWelke slaapzak kies jij? >Te ontdekken