TOG waarde, is iedereen mee?

19.02.2020

Jeej, de nieuwe collectie van ergoPouch is er! Nieuwe printjes, de gebruikelijke kwaliteit, ideale pasvorm, organische materialen en in verschillende TOG waarden. TOG, zeg je? Misschien heb je het al wel eens zien staan op je kindjes slaap- of inbakerzak, soms zijn er ook dekentjes met een TOG waarde... maar wat betekenen die cijfers nu eigenlijk, tijd voor een kort en duidelijk antwoord.

sleepsuitWat betekent TOG waarde?


Hoe kleed je een baby aan voor de nacht? Veel ouders worstelen ermee. Doe je een body en slaapzak aan, een pyjama met of zonder voetjes, een dekentje erover of toch niet. Eigenlijk is het simpel en dankzij de TOG waarde nog simpeler: de kamertemperatuur vertelt je samen met de TOG waarde van de slaapzak van je kleintje hoe je hem of haar moet aankleden voor het slapengaan. Gedaan met voelen aan het nekje en geen klamme kindjes meer die zwetend wakker worden.

Hoe kouder de temperatuur in het kamertje, hoe hoger de TOG waarde. Hoe dikker de slaapzak, hoe meer laagjes je je baby mag aandoen. En dan zijn we (hopelijk) vertrokken voor een rustige nacht. 

Met ergoPouch is je kleintje (en bijgevolg jijzelf) vertrokken voor een zalige nacht.

Het Australische merk ERGOPOUCH - maar ook vele andere merken - geeft zijn slaapzakken een TOG-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe warmer de stof en dus ook de slaapzak. Zo bestaat er voor elke (kamer)temperatuur en seizoen een ideale versie: aangepast aan baby's leeftijd, bijzonder mooi en heel gebruiksvriendelijk voor bijvoorbeeld nachtelijke luierwissels of kleintjes die graag rustig slapen door inbakeren.

TOG meet de thermische weerstand van een deken of slaapkledij: hoe hoger de TOG-graad, hoe warmer het voorwerp. Om ervoor te zorgen dat je kindje zijn eigen lichaamstemperatuur tijdens de slaap kan regelen, raden we aan om je kleintje zo veel mogelijk slaapkledij aan te doen uit natuurlijke vezels, zoals organisch katoen, bamboe en merino. De hele collectie van ERGOPOUCH is gemaakt uit natuurlijke materialen. Natuurlijke vezels ademen waardoor de lichaamstemperatuur van je kind op pijl blijft en bovendien is het lief voor je baby's tere huidje. 

Een TOG-gradatie loopt van 0.1 en 0.2 in de warmste dagen van het jaar tot maximum 3.5 voor de koudste dagen van het jaar. Zo hoeft het slaapritueel van je kleintje niet te veranderen. Dankzij het schema van ERGOPOUCH kan je zien welke slaapzak je combineert met welke slaapkledij, dekentjes worden overbodig en met dat het probleem van weggeschot beddengoed en slapen op de dekentjes in plaats van eronder. Wij zijn fan en jij vast ook want geef toe nachtrust is veel te kostbaar voor iedereen!

Deze TOG tabel brengt duidelijkheid:

TOG waarden tabel ergopouch

inbakerzakken ergococoon


Leuk weetje: bij elke ERGOPOUCH slaapzak zit een superpraktische kamerthermometer zodat je perfect kan weten hoe warm of koud het is in jullie babykamer of kinderkamer.


Kies nu jouw slaapzak/systeem voor alle leeftijden én voor elk seizoen >