Ik wil niet in bad, mama!

09.01.2020

Het is noodzakelijk, in bad gaan, maar niet in elk gezin even evident. Waarom de kleintjes daar toch zo tegenop zien is niet altijd duidelijk. Prikt de shampoo in hun oogjes? Zijn ze bang van de sproeier? Wie zal het zeggen! Soms is de strijd tegen in bad gaan als sneeuw voor de zon verdwenen eens ze effectief in bad zitten. Zit je toch wel echt dagelijks met je handen in het haar over dat gevreesde badmoment? Geen zorgen. We got you! 

Met de nieuwe Animal Towel Range van het Belgische merk Trixie tover je de badkamer in geen tijd om tot een knotsgek beestenbos. De producten zijn van 100% organische badstof. Lief voor de planeet én voor de gevoelige huid. Een kattenwasje wordt gezellig keuvelen met het pratende washandje Mr. Fox, samen douchen doen ze vanaf nu in gezelschap van Mr. Polar Bear en voor een gezellig tv-avondje kunnen ze zich in hun badjasje verkleden als Mrs. Rabbit. Voor de kleintjes die nog een lange weg te gaan hebben naar volleerd waterrat verzamelden we vier leuke tips.


1. Kijk! Mr. Polar Bear houdt ook van water

Rolmodellen in de vorm van speelgoed zijn ideaal als afleiding. Je kan eventueel badpoppen of speelgoed dat normaal gezien niet mee in bad wordt genomen, maar wel waterproof is, op de badrand etaleren om je kleintje te overtuigen dat in bad gaan 'toch wel echt tof is.' Je kan ze bijvoorbeeld ook de oren van Mrs. Rabbit eens grondig onder handen laten nemen terwijl jij rustig hun haartjes inzeept. 


2. Better together

Spring gezellig samen onder de douche. Bijkletsen over hoe jullie dag was tijdens het wassen kan zo uitgroeien tot een fijn dagelijks ritueel. Nog een goeie tip: laat hen jouw haar laten inzepen. Zo zijn ze niet met hun eventuele angst voor water bezig maar volledig gefocust op jouw weelderige haardos zo spectaculair mogelijk doen schuimen!


3. Is beestenbos boos?

Probeer niet ongeduldig te worden als je kleintje écht geen zin heeft om in de buurt van water te komen die dag. Cliché, maar daarom niet minder waar. Door van de badkamer een oase van rust te maken verklein je de kans op douchedrama. Is er bijvoorbeeld een specifieke afkeer voor het bad? Oké, dan maar onder de douche. Hebben ze niet graag water in hun ogen? Geef ze een washandje om hun ogen droog te houden. Zijn ze bang van de sproeier? Was hen in alle rust met een emmertje.


4. Controle is key

Soms willen kindjes gewoon graag kiezen wanneer ze nat worden en hoe lang. Geef ze de douchekop eens in handen, laat ze kiezen hoe warm het water mag of tot waar het bad gevuld mag worden. Geef hen de controle en misschien is hoe hard de kraan mag dan plots belangrijker dan geen zin hebben in gewassen worden.

Hopelijk slaag je met behulp van deze tips om de waterangst van de allerkleinsten te doen verdwijnen. Krijg je niet genoeg van Trixie's bonte beestenboel? In de Animal Towel Range vind je naast badcapes, badjassenbadponcho's en washandjes ook beestige babybenodigdheden zoals te gekke slabjes en aankleedkussenhoezen. Ontdek de volledig collectie hier. We wensen jullie alvast heel veel badplezier samen!Shop hier de beestige badcollectie van Trixie >Te ontdekken