Trybike: volg je voeten !

22.10.2018

Leren lopen en fietsen ? Zet je kleintje op een Trybike driewieler en hij/zij gaat meteen zijn voeten volgen. Hup, en het kind trekt zo op verkenning de wijde wereld in. Easy met Trybike. Follow your feet is dan ook meer dan een slogan bij Trybike !

 

2 broertjes

Trybike zijn Pim en Alex, twee broers die gek zijn op fietsen. Naast fervent fietsers zijn ze al 10 jaar importeur van veel leuk speelgoed en met name speelgoed op wielen waaronder ook loopfietsen.

In 2015 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van een eigen houten loopfiets en hebben ze al onze kennis als importeur en fietser gebruikt voor het ontwikkelen van de Trybike. Eigenwijs als ze zijn hebben ze met alle kennis die ze in de loop der jaren op hebben gedaan een loopfiets ontwikkeld die in hun ogen - en wij bij de kleine zebra beamen dit graag - perfect is. Pim en Alex hebben 34 proefmodellen gemaakt, 7 testpiloten de Trybike bruut laten mishandelen en toen pas waren ze tevreden. Ontworpen en getest in Nederland.

Innovatieprijs

Maar daar is het verhaal helemaal nog niet afgelopen ! Het kriebelde weer bij de broers en in 2017 brachten ze de Trybike Steel in zwart en zilver op de markt. De Trybike steel is de eerste en enige metalen loopdriewieler die je kunt ombouwen naar loopfiets. En die fiets is zo fantastisch dat ze meteen ook een Baby Innovation Award 2018 wonnen met de Trybike Steel !

En voor de vintage lovers zijn er nu ook 2 nieuwe prachtige kleuren in het gamma bijgekomen: Vintage Green en Vintage Red.

 

Productie en duurzaamheid

Helaas is produceren te duur in Nederland of Europa maar de broers hebben een kleine fabriek in China gevonden die de Trybike maakt op een verantwoorde manier. Met respect voor omgeving en voor mens. Pim en Alex zijn trots op hun fabriek in China en de medewerkers. Inmiddels zijn ze eigenlijk gewoon vrienden.

Trybike maakt de Trybike fiets zo duurzaam mogelijk met respect voor onze planeet en voor onze medemens. Dit begon al in de ontwerpfase door een sterk en kwalitatief product te maken dat lang meegaat. Ook door het kiezen van de juiste materialen. Zo min mogelijk plastic en bijvoorbeeld geen katoen want katoen verbouwen, biologisch of niet, is enorm milieubelastend. Trybike gebruiken gecertificeerd hout, gerecycled karton en uitsluitend kwalitatieve en veilige materialen.

Met de Trybike zijn ze goed op weg qua sustainability maar nog niet waar ze willen zijn. Het kan altijd beter en ze blijven altijd zoeken naar die verbeteringen.

 

Trybike is het perfecte loopfietsje voor kids tussen 15 maanden en 6 jaar oud. Ziet er erg goed uit, is duurzaam, is personaliseerbaar (je kan hem helemaal pimpen met de bijgeleverde stickers zoals jij zelf wil - denk stoer, vintage, design, ...) en bovendien is deze loopfiets heel erg cool ! Kies jouw Trybike hier !

 

P.S. Eigenlijk hadden Pim en Alex deze fiets als kind ook gewoon willen hebben:-)

 

Te ontdekken