wie speelt, wint!

07.06.2012
Kinderen spelen niet om te leren maar leren bij het spelen. Daarom vinden ze bij HABA: wie speelt, wint!Reeds meer dan 25 jaar bezielt HABA grote en kleine ontdekkers ook met gezelschapsspelen. Per jaar verschijnen bij HABA ongeveer 30 nieuwe spelletjes. Dit betekent voor de spelredacteurs: spelen, spelen en nog meer spelen, ideeën verbeteren en uitproberen, zoeken naar diversiteit. Bij speciale thema's laten zij zich adviseren door vakspecialisten. Veel van HABA-spelletjes ontvingen in de afgelopen jaren reeds tal van onderscheidingen zoals 'Spel van het jaar' of de 'Duitse spelletjesprijs'.De gezelschapsspelen van HABA willen de kinderen al spelend stimuleren. Maar ze zullen de spelers ook een heleboel plezier geven. Daarom worden de spelletjes met veel verbeelding en gevoel voor design ontwikkelt. De ideeën voor de spelletjes komen vaak van auteurs, die beroepshalve uitvinder zijn, van leraars, ouders én zelfs van kinderen. En natuurlijk vinden ze bij HABA ook gezelschapsspelen uit.De spelletjes bevorderen competenties zoals zelfvertrouwen, volharding, inlevingsvermogen en geduld en daarbij zijn ze ook goed voor de spraakontwikkeling en sociale vaardigheden. Bij het spelen oefenen de spelers ook het logisch en tactisch denken, de concentratie en het geheugen. Tevens zijn er natuurlijk ook andere vaardigheden die door een gezelschapsspel kunnen getraind worden: tellen, kleuren en vormen herkennen, letters en woorden leren, de grove en fijne motoriek...Veilig en milieubewust spelen? Alle HABA-producten voldoen aan de Europese veiligheidsnormen voor speelgoed. Sinds 2010 draagt HABA ook het PEFC kwaliteitsmerk. PEFC staat voor duurzaam bosbeheer.[oqeygallery id=51]Wist je dat ...
  • HABA in zijn spelletjes enkel thema's aanbrengt die ervaringen van kleuters en basisschoolkinderen weerspiegelen. Opdat alles aangepast zou zijn aan de leeftijd, laat HABA alle spelletjes door onderwijzend personeel, opvoeders, ouders en natuurlijk kinderen testen. De beste ideeën komen immers van het kind zelf!
  • spelletjes van HABA internationaal zijn: elk spel bevat spelregels in Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans en Italiaans.
  • wie speelt, moed heeft! "Wat gebeurt er als Lena een 3 gooit en ik een 6?" De spelers weten vooraf niet hoe een spel zal eindigen. Men leert om te gaan met verschillende situaties.
  • wie speelt, overlegt! Voor, tijdens en na een spel wordt veel gepraat of zelfs over de spelregels gediscussieerd. Spelen bevordert de taalkundige en sociale vaardigheden. Door te spelen in familieverband ontstaan vaak speciale varianten op de spelregels.
  • wie speelt, fantasie heeft! Vandaag een slimme detective, morgen een dappere piraat: spelen laat toe een andere rol aan te nemen en vreemde werelden te ontdekken.
  • wie speelt, gevoel heeft! Wie wint, is trits als een pauw. Wie verliest is droevig, ontgoocheld en af en toe zelfs woedend. Toch leert elke speler hieruit: in het volgende spel krijg ik opnieuw een kans.
  • wie speelt, geduldig leert te zijn! Opdat de speelvreugde voor iedereen even groot zou zijn, wordt geduld en concentratie van alle spelers in dezelfde mate verwacht.
  • wie speelt, niet alleen is! Kinderen genieten van spelen met andere kinderen en met volwassenen. Vooral bij het spelen met ouders geeft dat hen zekerheid: "mama en papa hebben tijd voor mij, ik ben belangrijk voor hen".
Speel mee en wordt een winnaar!