Witte malva... het geheim zit in de wortel!

09.04.2015
Via onze huid hebben we voeling met de wereld: felle vrieskou en blakende hitte, tedere aanrakingen en stekende pijn. Maar het grootste zintuig van ons lichaam reageert steeds vaker geprikkeld op alle mogelijke invloeden. Een aangepaste verzorging houdt de tere huid van baby’s in balans. Weleda komt met een nieuw Baby Sensitive-assortiment op basis van witte malva, speciaal voor de zeer gevoelige huid.Wanneer heeft mijn baby’tje een gevoelige huid? Baby's hebben van nature een dunnere en delicatere huid. Wanneer er sprake is van een beperkte barrièrefunctie, zal de huid onvoldoende vocht vasthouden. In dat geval spreken we van een gevoelige huid. Deze voelt droog aan, kan schrale plekken vertonen en heeft een aangepaste verzorging nodig, bij voorkeur met natuurlijke producten.

“Uit het Baby Sensitive-assortiment werden alle stoffen weggelaten die de huid ook maar enigszins kunnen prikkelen, dus ook de etherische oliën.” (Roelien de Jonge, Specialist Babyverzorging)

De Baby Sensitive-producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die de huid voeden, hydrateren en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Omwille van hun unieke kenmerken spelen bij Weleda planten een hoofdrol bij de samenstelling van nieuwe producten. Zo is witte malva het belangrijkste ingrediënt van de Baby Sensitive billenbalsem, gezichtscrème en bodymilk.Witte malva... het geheim zit in de wortel! Boven de grond is witte malva een onopvallende, discrete plant. Hij staat flink rechtop en is gehuld in een zacht, pluizig kleed van fluweelachtige haartjes. Zijn kracht zit echter in zijn wortel, diep onder de grond...De plant beschikt over grote opslagwortels die elk voorjaar opnieuw uitlopen. Ze bevatten veel slijmcellen en kunnen hierdoor ook op een eerder droge, zoutachtige bodem een optimale vochthuishouding in stand houden. Afgesneden stukken wortel vormen samen met water een organische gel, een soort slijm. Omwille van deze slijmstoffen kent witte malva een uitstekende reputatie als geneeskrachtige plant. In verzorgingsproducten voor de gevoelige huid gebruikt men een afkooksel van de fijngesneden, gedroogde wortels dat de huid verzorgt.Wil je meer weten waarom Weleda koos voor dit tere plantje met krachtige eigenschappen en waarom de Baby Sensitive producten zo bijzonder zijn? Ontdek meer in dit filmpje!http://youtu.be/MPhbAxELnfMHet Baby Sensitive-assortiment is vanaf nu verkrijgbaar bij de kleine zebra.Baby Sensitive billenbalsem shop je hier Baby Sensitive gezichtscrème shop je hier Baby Sensitive bodymilk shop je hier