Wobbel: balansbord, brug, racebaan of loungestoel ?

05.11.2018

Wat is een Wobbel ? Grappig genoeg is dit een vraag die alleen volwassenen stellen. Kinderen weten instinctief wat de bedoeling is en blijven ook steeds meer mogelijkheden zien en ontdekken.

De Wobbel is wat je er zelf mee bedenkt; een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een hut, een opstapje, een racebaan, een loungestoel, een fitness apparaat, een poppenkast, een voetbaldoeltje, of toch de rug van een olifant?

Een Wobbel stimuleert balans, evenwicht en creativiteit. Het verleidt tot beweging en spel in huis. Wobbel is voor jong tot oud, van 0 tot 100 jaar.

Dus beste (groot)ouders, speel mee met je kind en wordt fit :-)

  

  

 

Bewust van je lijf

De Wobbel kent zijn oorsprong in de Waldorf-scholen (bij ons gekend als Steinerschool of Vrije School). Dit klassieke balanceerbord in een eigentijdse vormgeving en met nieuwe toevoegingen is vanaf nu onder de naam Wobbel verkrijgbaar. Wobbel is het houten speelgoed dat jong en oud beweegt.

Spelen, balanceren en zoveel meer ! Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt.

Bijzonder is dat naast deze ontwikkelingsondersteunende eigenschappen de Wobbel vooral inspireert door zijn indrukwekkende maar ongedefinieerde vorm. Juist deze vorm stimuleert de creativiteit en zorgt dat de Wobbel, als een Barbapappa, alles kan zijn wat het kind er zelf in ziet. Niet alleen voor het uitbundige en speelse (samen-) spel maar ook voor rustmomenten en meer individueel spel.

   

    

Kids of volwassenenen ?

De Wobbel kan heel goed door volwassenen gebruikt worden. Om fit te worden, de rug te strekken, (als zithulp) bij yoga oefeningen, balans te trainen, maar ook gewoon omdat het leuk is. Er is een heel scala aan oefeningen te doen op de Wobbel, van vrij licht tot bijzonder zwaar.

   

   

Verschillende uitvoeringen

Er bestaan verschillende uitvoeringen van de Wobbel. Wij kozen voor de Wobbel Pro, het tweelingzusje van de Wobbel Original. Met een groot belangrijk verschil: deze Wobbel kent geen wolvilt maar persvilt aan de onderzijde. Dat maakt deze Pro geschikt voor intensief gebruik. Het persvilt bestaat grotendeels uit gerecyclde petflessen.

Ook kozen we de kleinere versie: de Wobbel Starter. Speciaal ontwikkeld voor kleine ukkies. De Wobbel Starter is een echte my first Wobbel. Extra stabiel in de afwerkingen voor wiebelige beentjes, extra licht voor kleine armpjes. 

  

De Wobbel is zo veelzijdig en hier bij de kleine zebra zijn we grote fan. Als de kids even niet kijken, staan we er zelf stiekem ook op ! Nu jouw gezin nog! Shop een Wobbel hier !