10 jaar Les Parisiennes vieren we in stijl

09.11.2020

Heb je al kennis gemaakt met Les Parisiennes? Madame Colette, Mademoiselle Colette, Eglatine en Cerise ... Deze elegante poppencollectie boordevol stijl van het Franse speelgoedmerk MOULIN ROTY viert dit jaar haar 10e verjaardag en dat doen ze in stijl!les parisiennes moulin roty de kleine zebra 10 jaarSluit je aan bij Madame Constance en haar Parijse vriendinnen. Allemaal gekleed volgens de laatste mode en klaar voor een middagje shoppen in de magische straten van Parijs. De zachte poppen zijn echt hét ideale geschenk voor kleine kindjes met stijl. Ze hebben elk een prachtig Franse naam en komen in een mooie doos. De verpakking, ontworpen als cadeausets, is geïllustreerd door de ontwerper Lucille Michieli. Het zijn kunstwerkjes op zich, de verfrissende, delicate potloodstreken zorgen voor een poëtisch gevoel. Het lijkt misschien een detail maar het maakt deel uit van het geven en krijgen van deze hippe poppen.les parisiennes moulin roty de kleine zebra 10 jaarDrie vragen voor Lucille MichieliLes Parisiennes komen uit de verbeelding en hand van de Parijse illustratrice Lucille Michieli en passen perfect in de verbeelding en wereld vol fantasie van kleine kinderen.
Ter gelegenheid voor deze feestelijke verjaardag stelde we haar 3 vragen.Hoe is de samenwerking ontstaan met Moulin Roty?

Lucille: 'Wanneer het team van MOULIN ROTY me contacteerde enkele jaren geleden was ik erg opgetogen! Ik maakte en naaide zelf kleine creaties en deelde deze op mijn blog: van een kindertasje, over poppen tot een geklede kat, ... Mijn werk is een mix van illustratie en mode - ik heb ook lang op photo shoots gewerkt als styliste - dus toen ik hoorde dat ons eerste project samen, het redesignen van Les Parissienes bleek te zijn, was ik super blij.'les parisiennes moulin roty de kleine zebra 10 jaarWaar vond je je inspiratie voor de nieuwe Les Parisiennes?

Lucille: 'Ik werkt vaak en veel vanuit mijn gevoel, zonder al te veel vragen te stellen. Maar tegelijk ben ik zelf een Parisiennes en word ik natuurlijk wel beïnvoeld door mijn stad Parijs. Voor ik begon te ontwerpen heb ik vaak rondgelopen in bepaalde buurten zoals Montmartre, de straten rond het Louvre, op de kades van de Seine, ... Dan heb ik voor elke pop een kleurenpalet samengesteld en stoffen uitgezocht die erbij pasten. Deze keer heb ik ook een moodboard gemaakt voor elke pop, bedacht wat haar karakter is, wat ze graag doen, hoe hun kamers eruit zien.'les parisiennes moulin roty de kleine zebra 10 jaarKan je ons voorstellen aan Cerise, de laatste nieuwe aanwinst van Les Parisienes?

Lucille: 'We wilden graag een kleine, nieuwe Parisienne toevoegen om de vernieuwde collectie kracht bij te zetten. Een extra vriendinnetje of nichtje. Ik ben helemaal weg van Cerise, ze is zo schattig met haar kleine, lage dotjes en rode strikken. Ik wilde haar kleurrijk karakter in de verf zetten. Parijs is een echte wereldstad en dus kon dit personage niet ontbreken in deze verjaardagscollectie.Val voor Les Parisiennes >Te ontdekken