6 simpele tips voor een kinderkamer make-over

12.01.2022

Staat nieuw jaar bij jou ook gelijk aan een frisse start? Heb je zin en energie om de dingen aan te pakken of misschien anders te doen? Dat hoeft niet grootst te zijn. Soms kunnen de kleinste veranderingen de grootste impact hebben. Neem nu bijvoorbeeld de slaapkamer van je kind: wij hebben 6 eenvoudige tips voor een snelle kinderkamer make-over verzameld. Zo geef je dit nestje ;-) een frisse nieuwe look voor het nieuwe jaar zonder al te veel moeite. Klaar voor enkele eenvoudige aanpassingen die zowel leuk als functioneel zijn? Let's go!



1/ Ga voor een accent muur



make over kinderkamer accentmuur babykamermake over kinderkamer accentmuur babykamer



Eén muur veranderen kan meteen de hele kamer een frisse look geven. Het is een geweldige manier om een ruimte op te frissen. Ben je verliefd op een nieuw printje LILIPINSO vliesbehang of zag je de nieuwe XL panorama's van MINI'lou al? Behangen is niet zo moeilijk als je denk en beginnen met één muur is nog net haalbaar toch? Als je kiest voor verwijderbare interieurstickers kun je altijd dingen veranderen als ze ouder worden en hun (en jouw) smaak verandert. Nog wat overhalingskracht nodig? Check dan onze blog met een eenvoudige behang tutorial.



2/ Geef alles een plek



opruimen de kinderkamer opbergers make overopruimen de kinderkamer opbergers make overopruimen de kinderkamer opbergers make over



Kinderen zijn vaak gehecht aan hun speelgoed. Zelfs als ze er niet (meer) elke dag mee spelen, is veel speelgoed te mooi om door elkaar in een kast te liggen. Daarbij komt nog eens het feit dat na december de speelgoed collectie fel is uitgebreid en aan opruimen toe is.



Kies daarom voor een mix van handige opbergers. Van de mooie manden van KIDSDEPOT, de hangmaakte toppers van BLOOMINGVILLE, over FERM LIVING tot de kleurrijke kratjes van AYKASA. Bij. De Kleine Zebra heb je keuze genoeg en is er altijd een opbergoplossing op maat voor jouw gezin.

Kijk ook zeker eens tussen onze leuke kapstokjes. Makkelijk op te hangen en een vast plekje voor een pyjama en kamerjas. Zet de mooiste en meest geliefde stuks op een kast of op een hoge of net lage wandplank. Ze maken instant deel uit van de look & feel van je kinderkamer terwijl het ook de voorwerpen eert en kinderen wegwijs maakt in hun speelgoedcollectie.



opruimen de kinderkamer opbergers make over




3/ Speel interesses uit



Een slaapkamer is om te slapen maar tegelijk is het een veilig plekje voor je kind om te leven, groeien en helemaal zichzelf te zijn. Probeer spullen per soort te ordenen en maak een plekje enkel voor hen. Een hoekje in de kamer op maat van je kind zijn of haar interesses.



ecosy corner kinderkamer make overecosy corner kinderkamer make over



Bijvoorbeeld een leeshoek met kleine en grote kussens, een speelmatras, zacht lichtje, eventueel een klamboe en een lage boekenplank vol met de leukste kinderboeken en leesboeken. Een perfect plekje om te ontprikkelen na een drukke dag.


Heb je een actieve kunstenaar in huis, kies dan voor een kindertafeltje met krukjes of stoel en een bak vol kleurpotloden, papier, schrijfbenodigheden ... Misschien nog een magneetbord aan de muur? Je mini picasso zal zich perfect in zijn sas én helemaal thuis voelen. Dit zijn maar 2 ideeën, jij kent je kind het best en zal vast nog meer ideeën hebben om mee aan de slag te gaan. Wij zorgen voor de mooie spulletjes om het te realiseren.





4/ Voeg muurdecoratie toe




muurdecoratie posters make over kinderkamer



Een wand met kadertjes en posters past niet alleen in volwassenen ruimtes. Kies uit de nieuwe posters van LILIPINSO of hang een mooie muursticker boven het bedje van je mini. Je hoeft niet altijd met verf aan de slag om je kinderkamer een nieuwe look te geven. Ook de dierentroffees van WILD & SOFT zijn een kijkje waard. Ze voegen een vleugje cool toe en zijn toch persoonlijk want er is zo veel keuze dat het lievelingsdier van jouw kind er vast tussen zit, heb je al gekeken?



5/ Verlichting is key



De donkerste dagen van het jaar liggen dan wel achter ons, toch is verlichting erg belangrijk en vaak bepalende voor de sfeer van een kamer. Zelf de kinderkamer! Een wandlamp naast het bed, een klein nachtlampje op de nachttafel of een mooie nieuwe hanglamp aan het plafond. Kleine ingrepen met grote impact op de sfeer en gezelligheid van je interieur.

Ben je al content van de verlichting in de kamer? Verander dan enkel een lampenkap. Niet duur want de armatuur kan blijven maar toch krijg je een nieuwe look én valt het licht anders. Zo heb je op een budgetvriendelijke manier toch een andere kamer.



verlichting voor de kinderkamerlampen kidsdepot kinderkamerverlichting voor de kinderkamer



6/ Switch stoffen, kleuren en materialen



Het verwisselen van accessoires zoals kussens en vloerkleden kan wonderen doen. En is een slimme manier om je interieur een update te geven. Kies voor een nieuw kleurenpalet of toffe print en de look van de kamer voelt plots helemaal nieuw. In onze webshop hebben we een ruim aanbod van zachte kussens, cosy poefs en (wasbare) tapijten in verschillende texturen, materialen en trendkleuren. Een nieuw beddengoed of zacht vloerkleed laat de kamer meteen nieuw aanvoelen. Je kunt natuurlijk ook een dromerige klamboe toevoegen.



tapijten kinderkamer nieuwe looktapijten kinderkamer nieuwe look



Hopelijk hebben we je genoeg kunnen inspireren om in het nieuwe jaar meteen ook voor een fris nieuw interieur te gaan. Check zeker de rest van onze wooncollectie om de kinderkamer of babykamer aan te kleden en in te richten. 

Meer wooninspiratie >



Article similaires