Bob Kolar voor Crocodile Creek

31.05.2018

Mooie materialen en fijne illustraties zorgen ervoor dat wij helemaal fan zijn van Crocodile Creek. Daarom stellen we jullie graag voor aan dit geweldige merk: hun producten - van leuke stapelblokken, over de meest intrigerende puzzels tot ballen, drinkflessen en brooddozen - blinken uit in kwaliteit maar ook vooral in originaliteit. Ze zijn populair bij kleine kindjes, grotere kapoenen en bij ouders want elk object is afgewerkt met leuk getekende dieren, intrigerende prenten over de wereld of een leuk schattig tafereel.

Zo ontdek je spelenderwijs dat er wel 36 verschillende haaien bestaan! Of speel je liever buiten met een kleurrijke bal vol gekke dierengezichten? Alles kan, alles mag. De vloer- en legpuzzels zijn prachtig verpakt in originele dozen, de ballen zijn o.a. gemaakt van duurzaam natuurlijk rubber. Met de Crocodile Creek-collectie hebben we alles in huis voor uren speelplezier, het oog krijgt ook wat en er is voor ieder wat wils!

animalia bob kolar crocodile creek

Door samen te werken met verschillende getalenteerde designers, illustrators en artiesten van over heel de wereld komen de producten tot leven. Het verschil in afkomst, stijl en aanpak zorgt voor een rijke verscheidenheid en het geeft een unieke toets aan elk product. Daarom stellen we jullie graag even voor aan enkele van de artiesten die hun pen, potlood, verfborstel kropen om de collectie te maken tot wat ze is. Beginnen doen we met: Bob Kolar.

Deze Amerikaanse auteur-illustrator ademt prenten en verhalen. Zijn job? Leuke dingen maken voor kinderen. Bob begon ooit met verhalen, dat werden boeken, af en toe speelgoed en zelfs een tv-programma.

Er zijn een heel resem producten afgewerkt met zijn opvallend kleurrijke dieren. De Animalia reeks is heerlijk vrolijk, helemaal op kindermaat lachen de stoere gorilla, gekke aap, olifant of tijger je tegemoet. Je kan ze ineen puzzelen of op je boterhammetjes, mee rollen, gooien of botsen of op je koekjes laten letten.

bob kolar crocodile creek designer

Een kort interview met de man achter de guitige wilde dieren van Animalia:

Waar ben je geboren?

A: Cleveland, Ohio

V: Waar woon je nu?

A: Kansas City, Missouri

V: Waar heb je school gelopen?

A: Columbus College of Art & Design en de Syracuse University in New York

V: Favoriet speelgoed toe je klein was?

A: Tinker Toys, waar je van alles mee kon bouwen.

V: Favoriet voorleesboek toen je klein was?

A: Go Dog Go

V: Welke artiesten inspireren je?

A: Abner Graboff, James Flora, Janusz Stanny en Kveta Pacovska.

V: Als je kon tijdreizen naar een dag in het verleden, naar waar en wanneer zou je gaan?

A: Ik zou een dag doorbrengen met Maurice Sendak terwijl hij 'Where The Wild Things Are' aan het schrijven is.bob kolar puzzel crocodile creek

vloerpuzzel crocodile creek

Maak kennis met de kleurrijke wilde vriendjes uit de Animalia collectie van Bob Kolar voor Crocodile Creek.

Ze zijn zeker het ontdekken waard!