de Micro step: jarenlang speelplezier gegarandeerd

19.06.2022

NEW IN bij de Kleine Zebra: de kindersteps van het merk Micro. De succesformule van Micro Mobility bestaat uit een combinatie van Zwitsers ontwerp en technologie. Micro Mobility is de absolute topper voor compacte vouwsteppen. Urban mobility staat centraal in hun way of thinking. Een topmerk dus, maar wat is er zo goed aan een kinderstep en hoe kies je nu de juiste step? Wij leggen het jou uit!microstepsWaarom is een kinderstep goed voor jouw kind?Kindersteppen zijn al enkele jaren een grote rage, en terecht. De step heeft zijn populariteit vooral te danken aan het fijne gevoel dat steppen geeft, het is net alsof je surft. Bovendien is het voor je kleintje de ideale evenwichtsoefening en een erg fijne manier om aan lichaamsbeweging te doen.

Veel kinderen kunnen al steppen voordat ze kunnen fietsen. Het is veel minder hoog (en dus minder eng) dan zo’n fiets en je hebt vaak een voet aan de grond. Kindersteps zijn daarom een ideale manier om je kind alvast te helpen bij het ontwikkelen van evenwicht.microstepsHoe kies je de juiste Micro step?Om de juiste step uit te kiezen voor je kleintje moet je geen heel steppenplan uitdokteren… maar gewoon een kinderstep uitkiezen aan de hand van de leeftijd van je kind.

Begin bij het begin, de step voor de kleinste avonturier, vanaf 1 jaarDe Mini Micro step is ontworpen om balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Met de toevoeging van een zitje kunnen deze peutersteps vanaf 1 jaar t/m 6 jaar gebruikt worden.  Zo groeit de step mee met je kind. Lekker duurzaam, toch?

Doordat de step is gemaakt met een zitje is deze hierdoor te vergelijken met een loopfiets, maar dan leuker en met meer stimulans voor het verbeteren van de grove motoriek. Zo kan je mini genieten van alle fun van een kinderstep.

De tussenleeftijd: 4 jaar, Mini of Maxi Micro? Vanaf 110cm en minimaal 18 kg is je kind groot genoeg om de Maxi Micro te kunnen besturen (gewicht is leidend). In het algemeen geldt dat je kleine schattebout zelf de voorkeur zal geven aan een lichtere step, omdat deze voor hen makkelijker hanteerbaar is. Daarnaast stuur je met je gewicht en zal de Mini iets makkelijker sturen. Dat betekent dat ze de step vaker pakken en langere steptochten ermee maken.

Het stuur van de Mini Micro is in de hoogste stand even hoog als het stuur van de Maxi Micro in de laagste stand.  ONZE TIP: Komt er nog een jonger broertje of zusje achteraan? Kies dan voor de Mini Micro, zo heb je nog langer plezier van deze duurzame step.microstepsDe perfecte step voor een kind vanaf 5 jaarVoor kinderen van 5-12 jaar is de Maxi Micro de beste step. Kinderen houden van het hop on, hop off gevoel en de steps zijn zeer comfortabel door hun flexibele kunststof dek. Het stepje met 3 wielen stuurt geweldig dankzij het unieke leun-en-stuur mechanisme. Het stuur is makkelijk en snel in hoogte verstelbaar, de basis is zeer stabiel en de remmen en deck zijn gemaakt van 100% gerecycleerd plastic afkomstig uit de oceaan. Hiermee besparen we 82% CO2 en dragen we zorg voor onze planeet.microstepsMocht je kleine stepkampioen zelf de voorkeur geven aan een tweewielstep dan hebben wij een ruime keuze aan modellen voor coole kiddo’s vanaf 10 jaar: de Flex en de Speed+.

Om de kindersteps helemaal af te maken hebben wij bij de Kleine Zebra te gekke accessoires om jouw kinderstep te customisenkleurrijke linten en te gekke bellen! En vergeet natuurlijk niet: safety first. Steppen doe je mét een kinderhelm en knie-en elleboogbeschermers. Have fun stepping! microstepsOntdek de kindersteps van Micro > 

Te ontdekken