Wat een kostbaar cadeau: een eigen spaarpot

20.05.2022

In het Frans noemen we het een tirelire, in het Engels een piggy bank: de spaarpot. De klassieke spaarvarkentjes die je met een hamertje moet kapotslaan , daar hebben we al even afscheid van genomen. Er zijn zoveel trendy modelletjes, die ook nog eens leuk staan in je interieur!kinderspaarpotDe kinderspaarpot: een leuk cadeauKies samen met je kleine schattebout voor een hippe spaarpot in een leuke vorm, dier en materiaal. Ideaal voor je mini om zakcentjes in te steken of te leren met geld om te gaan. Een spaarpot is niet alleen een leuk maar ook functioneel geschenk voor elk kind!kinderspaarpotVind je het belangrijk dat je kind al vroeg met centjes leert omgaan, dan kun je beginnen met een leuke kinderspaarpot te kopen. Als je kleine schat een jaar of 5 is begint het een beetje besef van geld te krijgen. Dat is een ideale leeftijd om ze bijvoorbeeld een portemonneetje te geven. Ze kunnen dan zelf wat kleingeld in hun portemonnee of spaarpot houden waarmee ze bijvoorbeeld een ijsje of een snoepje van kunnen kopen.kinderspaarpotBij een verjaardag horen cadeautjes. Een centje in plaats van een zoveelste stuk speelgoed of gadget is ook een heel fijn geschenk. Je kleine kapoen kan het geld in zijn spaarpotje steken om er later iets mee te kopen. Of je kan kiezen voor de combo: een spaarpot met centjes, geloof ons, je kleintje zal helemaal in zijn nopjes zijn met dit originele cadeau!spaarpot astronautHoeveel zakgeld geef je aan jouw kind?Geld beheren kan je jouw mini dus al vanaf heel kleintjes aanleren. Makkelijk is dat natuurlijk niet want kinderen zijn van nature ongeduldig. Ze willen alles en wel meteen! Maar sparen is nu eenmaal uitgesteld consumeren. En dat vraagt geduld. Zakgeld is het aangewezen middel om te beginnen sparen. Zo leert je kind om met een beperkt budget keuzes te maken.kinderspaarpotHoeveel zakgeld je geeft, hangt af van de leeftijd van je kind, je inkomen en wat je kind met zijn zakgeld moet betalen.

Wikifin organiseerde een onderzoek naar hoe Belgische gezinnen met het zakgeld van hun kinderen omgaan op verschillende leeftijden. Hieronder vind je de resultaten, die gebaseerd zijn op de verklaringen van de deelnemers aan het onderzoek.

Hoeveel zakgeld krijgen de kinderen in België? (Bron: wikifin)

6-7 jaar

 Minder dan 5 euro

8-9 jaar

 5 tot 9 euro

10-11 jaar

 10 tot 19 euro

12-13 jaar

 10 tot 39 euro

14-15 jaar

 19 tot 39 euro

16-17 jaar

 39 tot 99 euro

18-19 jaar

 99 tot 149 euro

20-21 jaar

 99 tot 149 eurokinderpsaarpotDe mooiste kinderspaarpottenBij de Kleine Zebra hebben we een fijne selectie gemaakt van hippe en trendy spaarpotten. Liewood, A Little Lovely companyDjeco en Moulin Roty... en noem maar op. Wedden dat jouw kleintje zijn favoriete spaarpot hier kan vinden?kinderspaarpotSchattige spaarpotjes voor je mini >Te ontdekken