Hoe kies je de beste kinderzonnebril: 4 tips

18.05.2022

Een goede zonnebril tegen de stralende zon is belangrijk voor je baby en kind, kinderogen zijn namelijk kwetsbaarder dan ogen van volwassenen. De pupil van een kinderoog is groter en de ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van een volwassene. Een degelijke kinderzonnebril is dus key, maar wat maakt hem precies goed? En op welke criteria moet je je baseren bij het kopen van een goede kinderzonnebril? 4 tips om een goede zonnebril uit te kiezen voor je kleintje

.Kinderzonnebril1/ Kies voor een bril die goed pastEen zonnebril voor kinderen moet vooral goed rond het hoofdje zitten en comfortabel aanvoelen, anders zal die kinderzonnebril niet langer dan enkele minuten op hun snoetje blijven. Bovendien moet de zonnebril ook perfect passen bij de neus, anders glijdt hij weg.

Een goede bril betekent dat niet alleen het montuur goed aansluit op het hoofdje van je kleintje, maar dat ook de glazen goed voor de oogjes zitten. Zitten de glazen niet goed voor de ogen, dan kan de uv-straling namelijk alsnog bij de ogen terechtkomen en biedt de zonnebril dus niet voldoende bescherming. Let er dus op dat de zonnebrilglazen groot genoeg zijn om te voorkomen dat het uv-licht de ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereikenkinderzonnebril2/ Kies voor kwaliteitNatuurlijk vind je geen kwaliteitszonnebril in de speelgoed- of carnavalsafdeling. Deze speelgoedzonnebrillen zijn meestal van gekleurd plastic en dat biedt geen bescherming. Integendeel: omdat de pupil zeer groot blijft en zo een maximaal aantal zonnestralen ontvangt, is het net gevaarlijk. Plastic is een no go dus!

Kwaliteitsglazen voorkomen blindheid en filteren een groot aantal uv-stralen. Je koopt een zonnebril voor baby’s en kindjes dus best enkel van erkende merken. Wij bij de Kleine Zebra bieden daarom enkel merken aan die deze kwaliteit kunnen verzekeren: zonnebrillen voor peuters, kleuters en kinderen van de merken Ki ET LA en Grech & Co.kinderzonnebril3/ Bekijk de CE-markering van een kinderzonnebrilDe Europese Commissie heeft normen uitgevaardigd voor zonnebrillen voor kinderen. Iedere zonnebril heeft een bepaald CE-keurmerk. Een makkelijke guideline die je helpt bij de keuze van een zonnebril voor je kleintje. Deze is opgedeeld in een cijfer van 0 tot 4, die duidelijk aangeeft wat de kleurintensiteit van de glazen van de bril is. Bescherming 0 wil zeggen tot 20% absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie.

Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden als je een kinderzonnebril wilt kopen. Kies zo voor de allerkleinsten een bril met index 3 of 4. Brillen met index 3 beschermen je kleine schattebout tegen fel licht, en filteren 100% van de uvA- en B-stralen. Een bril met index 4 is ideaal bij zeer fel en teruggekaatst licht, bijvoorbeeld aan het water of in de bergen.Kinderzonnebril4/ Kies een zonnebril met polycarbonaat glazenKies je voor je mini een zonnebril met kunststof glazen, echte glazen of polycarbonaat glazen? Zonnebrillen met glazen van polycarbonaat zijn over het algemeen het beste, omdat deze glazen onbreekbaar zijn en het minst krassen. Want jawel, soms kan het weleens voorkomen dat je kleintje iets minder zorgzaam omgaat met zijn spulletjes…kinderzonnebrilWil je toch het zeker voor het onzekere nemen en kiezen voor extra bescherming van de zonnebril van jouw kleine schattebout? We hebben ook leuke accessoires voor kinderzonnebrillen: zonnebrilkoorden en zonnebrildoosjes. En pssst we hebben ook aan jou gedacht… want we hebben zelfs enkele leuke modelletjes van zonnebrillen voor volwassenen. Zo kan je twinnen met je kleine zonneklopper! Ontdek nu de mooiste eyecatchers bij De Kleine Zebra.Stijlvolle en beschermende zonnebrillen >