Hoe richt je de tienerkamer goed in?

06.09.2023


Welkom in de spannende wereld van de tienerkamerdecoratie! Bij De Kleine Zebra weten we het: het is essentieel voor tieners om een ruimte te hebben die bij hen past, zowel modern als comfortabel. In dit artikel zullen we je begeleiden bij de essentiële stappen om de slaapkamer van een tiener in te richten en te decoreren, of het nu een meisjes- of jongenskamer is. Ontdek onze tips en onze keuze aan decoratieve voorwerpen voor de slaapkamer die van de kamer van jouw tiener een echt knusse cocon zullen maken...



Hoe maak je een mooie kamer?


Het inrichten van de slaapkamer van een tiener is een cruciale stap om een functionele en harmonieuze ruimte te creëren. Begin met de keuze van meubels door te kiezen voor neutrale kleuren en duurzame materialen zoals hout. Bij De Kleine Zebra zijn we dol op houten meubels vanwege hun duurzaamheid en tijdloze esthetiek. Een houten bureau is bijvoorbeeld een ideale keuze voor een comfortabele werkplek.


chambre d'ado décorée



Nachten vol dromen met het perfecte bed ;-)


Het bed is het middelpunt van de tienerkamer, en we geven de voorkeur aan gestoffeerde bedden van Ikea. Ze combineren moderne stijl en optimaal comfort voor dromerige nachten. Om deze knusse sfeer compleet te maken, kies je voor een eenpersoons dekbedovertrek van CamCam Copenhagen. Voeg er wat kussens en een kleine gewatteerde deken aan toe en je bent klaar.



Muurdecoraties: fleur de muren op!


Om een persoonlijke touch aan de slaapkamer van je tiener toe te voegen, zijn muurdecoraties essentieel. Posters, schilderijen, opbergrekken... alles is toegestaan! Bij De Kleine Zebra hebben we een zwak voor de geometrische muurdecoraties van MinMin Copenhagen. Ze brengen een moderne en trendy uitstraling in de slaapkamer van je tiener.



Gezellige slaapkamer: zachtheid onder de voeten met een tapijt


Een vloerkleed is een essentieel decoratief element voor een tienerkamer. Het voegt warmte en comfort toe, of het nu bij het bed ligt of onder de bureaustoel. De keuze van De Kleine Zebra gaat uit naar een wasbaar wollen tapijt van Lorena Canals. Praktisch en esthetisch, het is gemakkelijk te onderhouden en past bij elke stijl van de kamer.


tapis en laine lavable

Kies je favoriete Lorena Canals wollen tapijt bij De Kleine Zebra >



Welke kleur voor tienerkamer?


De kleurkeuze voor de muren is cruciaal. Kies lichte en neutrale tinten om een rustige sfeer te creëren. Als je tiener meer karakter wil, durf dan te kiezen voor behang. De Kleine Zebra biedt behangpapier van Lilipinso en Ferm Living die creatieve jonge geesten zullen aanspreken. 


décoration chambre d'ado


En hier is onze extra tip: voeg een spiegel toe om de ruimte visueel groter te maken. Onze favoriet? De rotan Aura-spiegel van Childhome ♡.


décoration chambre d'ado



Hoe kan je goed je kamer opruimen?


Een schone en georganiseerde tienerkamer handhaven is een uitdaging, maar ook de sleutel tot het creëren van een aangename ruimte. Want ja, opruimen is essentieel...



Beddengoed en kleine spullen: de kunst van de opbergmand


Kies voor opbergmanden om beddengoed en kleine spullen netjes te houden. Bij De Kleine Zebra hebben we een geweldige selectie: gewatteerde mand van Liewood, rieten mand van Ferm Living of Bloomingville voor beddengoed, katoenen opbergmand van Nobodinoz, kleine stoffen manden van Kidsdepot voor kleine spullen... Je zult dol zijn op het georganiseerde en stijlvolle effect dat ze aan de kamer geven.


chambre d'ado décorée



Een opgeruimd bureau: een heldere geest!


Een georganiseerde werkplek is essentieel om de concentratie en productiviteit van je tiener te bevorderen. Om een werkruimte te creëren die bevorderlijk is voor academisch succes en creativiteit, moet je kiezen voor een functioneel en goed uitgerust bureau. Door te investeren in een opgeruimd bureau help je je tiener goede werkgewoonten te ontwikkelen en georganiseerd te blijven, wat een positieve invloed kan hebben op zijn academische prestaties en creativiteit. Een opgeruimd bureau staat gelijk aan een heldere geest, klaar om alle uitdagingen aan te gaan!


garder un bureau bien rangé

Voor ideeën over organisatie en stijl: Het ideale bureau voor jouw tiener >



Een goed doordacht nachtkastje


Het nachtkastje is vaak de plek waar spullen zich ophopen... Om te voorkomen dat de rommel zich gedurende het jaar verspreidt, stelt De Kleine Zebra de kleine rieten peervormige opbergmand van Ferm Living voor, perfect om een kleine vuilniszak in te plaatsen zodat je tiener zijn afval niet langs het bed laat slingeren. Een nachtlampje kan ook zin geven om onder de dekens te kruipen en te lezen. Onze favoriet als het gaat om nachtlampen... de Kasa-lamp van OYOY in karamelkleur ♡.



Hoe maak je een slaapkamer gezellig?



  1. Kies voor houten meubels in neutrale en duurzame kleuren om een stevige basis te creëren.
  2. Kies een comfortabel en stijlvol bed dat bij de stijl van je tiener past.
  3. Pimpt de muren op met muurdecoraties die de persoonlijkheid van je tiener weerspiegelen.
  4. Voeg een zacht vloerkleed toe voor meer comfort en warmte.
  5. Kies lichte kleuren of durf te behangen voor een vleugje originaliteit.
  6. Voeg een spiegel toe om de ruimte visueel groter te maken.
  7. Gebruik opbergmanden om beddengoed en kleine spullen netjes te houden.
  8. Creëer een functionele werkruimte met een goed georganiseerd en opgeruimd bureau.
  9. Kies een handig nachtkastje om rommel te voorkomen.


Door deze tips te volgen, kun je de tienerkamer verbeteren en er een ruimte van maken die perfect bij hem of haar past ;-)


chambre d'ado décorée



Het inrichten en decoreren van de tienerkamer kan een echt plezier zijn. Bij De Kleine Zebra begeleiden we je in dit avontuur door een zorgvuldig samengestelde selectie van decoratieve objecten voor de tienerkamer aan te bieden. We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd en ideeën heeft gegeven om een moderne, functionele en comfortabele ruimte voor je tiener te creëren ;-) Vergeet niet om rekening te houden met zijn persoonlijke smaak en hem de vrijheid te geven om zijn creativiteit in de decoratie van zijn kamer tot uiting te brengen. Veel plezier met decoreren!



ONZE VOLLEDIGE WONINGCOLLECTIE >