Hoe verzorg je jouw zwangere buik: onze tips

06.06.2022

Baby on the way? Yay! Die negen maanden zullen ongetwijfeld gevuld zijn met leuke spannende en soms emotionele momenten. Maar hoe zorg jij nou het beste voor die prachtige babybumb? Hieronder enkele tips en tricks voor een goede verzorging van jouw huid gedurende je zwangerschap.

Je lichaam ondergaat heel wat veranderingen tijdens de zwangerschap - er groeit immers letterlijk een mensje in je, dus je hele lijf past zich aan om dat mogelijk te maken. Maar er zijn waarschijnlijk geen belangrijkere veranderingen dan die van je zwangere buik.ZwangerschapsstriemenDoor de groei van de buik kan het zijn dat je zwangerschapsstriemen krijgt. Dit zijn kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel van de huid, die ontstaan als gevolg van de toenemende spanning. De groeispurt van je lijf kan je niet tegenhouden, maar je kan je huid wel optimaal verzorgen tijdens je zwangerschap. Hier is een stap-voor-stap-verzorgingsroutine voor je buik die je huid voedt en striemen en verslapping kan helpen voorkomen.Een stap-voor-stap buikhuidverzorgingsroutine voor tijdens en na de zwangerschapStap 1: ExfoliërenDe eerste stap in bijna elke huidverzorgingsroutine is scrubben, zodat je je ontdoet van dode huidcellen, vuil en bacteriën en een blanco canvas creëert voor alles wat volgt. Kies voor een zachte scrub, in je buik zit namelijk je kleine lieve schattebout.

Wij bij de Kleine Zebra zijn helemaal gek op de scrub van het Belgische merk Cîme, vrij van nare stoffen en zonder microbeads. Lovely!scrubStap 2: Zet die poriën openHet is bekend dat de huid meer ingrediënten absorbeert als ze vochtig is, dus het creëren van wat natuurlijk vocht voor je buikhuid is een geweldige volgende stap. Daarom onze tip: Nadat je uit de douche stapt, stap je uit het warme water, maar laat je de douche op de heetste temperatuur lopen, dit zal wat stoom in de badkamer creëren, wat echt goed is voor je buikhuid om alles te kunnen absorberen. En euh…we verzekeren je, die mini-sauna die je in je badkamer creëert gaat gewoon weg door een deur of een raam open te zetten.

Stap 3: SmerenSmeren, of beter gezegd… smeren, smeren, smeren! Door je huid soepel te houden en dagelijks in te smeren met een verzorgende olie of crème kun je striemen helpen voorkomen of verminderen. Een soepele huid is immers meer flexibel en rekt gemakkelijker mee. Start hiermee bij het begin van de zwangerschap en blijf smeren tot drie maanden na de geboorte.

Welke producten gebruik je het beste om je zwangere buik te verzorgen?Onze tip: vermijd zoveel mogelijk hormoonverstoorders en ga voor producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Je zwangere lichaam loopt bijna over van de hormonen, deze zijn nodig om al die veranderingen in je lijf waar te kunnen maken. Wonderbaarlijk wat een vrouwenlichaam toch allemaal kan!

Gun je lichaam dan ook de nodige hormonale rust door net te kiezen voor de juiste producten. Wij bij de Kleine Zebra raden je 3 topmerken aan, die je blindelings kan vertrouwen: AttitudeWeleda en Cîme. Alle drie bieden ze huidverzorgingsproducten aan speciaal ontwikkeld voor de zwangere vrouw.

Kies je voor olie of bodylotion? Waarom niet beide! Neem een beetje bodylotion in de hand, voeg er wat olie aan toe en meng dit in je hand. Smeer het daarna onder andere op je buik, billen en borsten. Je kan dit ‘s ochtends en/of ‘s avonds herhalen. Voordeel: het trekt supersnel in en voelt niet vet aan. 

Geniet van jouw me-time en van je blooming belly!Ontdek onze mummy-to-be verzorgingsproducten >