Moet ik ook een fietshelm dragen?

14.02.2022

thousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebraElke mama en papa zegt telkens weer tegen hun kinderen: 'Vergeet je helm niet!' De laatste jaren zijn de kinderhelmen flink geëvolueerd en heb je een ruime keuze aan mooie modellen en kleuren - ook bij DE KLEINE ZEBRA - die het hoofdje van je kind beschermen. Fietshelmen voor kinderen zijn ondertussen goed ingeburgerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid voor kinderen en vele ouders staan erop dat hun mini steeds een helm draagt als ze gaan fietsen, steppen of skateboarden. Maar wat met de grotere kinderen en vooral: draag je zelf een helm?Waarom draag je zelf geen fietshelm, mama?Tegenwoordig heeft praktisch elk kind een fiets- of valhelm maar zodra ze de tienerjaren bereiken en volwassen worden, is alles van de baan. Voor je tiener maar ook voor jezelf. Je bent natuurlijk vrij om je eigen beslissing te nemen over het al dan niet dragen van een helm. Maar we vragen ons af, heb je de vraag al eens gekregen: 'Mama, maar waarom draag jij eigenlijk geen helm?' #herkenbaar.

Vaak weet je het wel en ken je de voordelen van helmen. Ze beschermen je onderweg en kunnen ernstig hoofdletsel bij fietsongevallen aanzienlijk verminderen. Iedereen weet dit. Toch rijden veel tieners, mama's en papa's nog steeds zonder helm.thousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebraElke dag kiezen fietsers er bewust voor om al dan niet een helm te dragen. Om verschillende redenen. Al stelt iedereen - ouders met kinderen eens te meer - zich op een bepaald moment de vraag: moet ik zelf een helm dragen? Het antwoord is kort en duidelijk: JA. Veel mensen moeten eerst een ongeval meemaken of iemand hun nabije omgeving kennen met zwaar letsel om overstag te gaan. Wij maken het eenvoudiger en stellen jullie voor aan ons nieuwste merk: THOUSAND.Explore Thousand, het nieuwste merk van De Kleine ZebraVoordat Gloria Hwang in 2015 met THOUSAND begon, droeg ze nooit een helm tijdens het fietsen. Ze waren té lelijk, té onhandig om overal mee naartoe te nemen of zagen er futuristisch uit. Maar toen ze een vriend verloor bij een fataal fietsongeluk wilde ze steeds een helm dragen.

In plaats van genoegen te nemen met de 'lelijke' helmen op de markt, ontwierp ze een eigen helm. Met als doel de fietshelm opnieuw uit te vinden, geen genoegen te nemen met de middenweg én duurzame materialen te gebruiken. Ze richtte THOUSAND op met als doel minstens 1.000 levens te helpen redden."We hebben ons bedrijf 'THOUSAND' genoemd met als doel om 1000 levens
te helpen redden door helmen te maken die mensen ook echt willen dragen."
- GLORIA HWANG, founder Thousand.thousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebrathousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebrathousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebrathousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebrathousand fietshelmen volwassenen kinderen de kleine zebraElk argument van lelijk tot onhandig verdwijnt als sneeuw voor de zon als je deze collectie fietshelmen voor volwassen en kinderen bekijkt. De THOUSAND helmen zijn zo ontworpen dat ze stijlvol én functioneel zijn - bijvoorbeeld het unieke poplock maakt het handig ze bij je fiets achter te laten zodat je je helm niet overal mee naartoe moet dragen - zo voel je je veiliger en zelfverzekerder op de weg met ander (soms zwaarder) verkeer. Ook ideaal voor coole skaters of ouders die regelmatig op hun elektrische step stappen.

Ontdek het nieuwe merk THOUSAND met de originele Heritage collection geïnspireerd op vintage motorhelmen met details in vegan leder, de Thousand Jr. voor kinderen van 5 tot 11 jaar en de Chapter helmen met geavanceerd MIPS-systeem en magnetisch lampje. Ga eindelijk voor die fietshelm voor jezelf of overtuig je tiener met stijl, comfort én veiliigheid.Ontdek de helmen van THOUSANDTe ontdekken